Yleisimmät virheet ihonhoidossa

Moi! Kirjoitin Beautykon blogiin 5 yleisintä virhettä ihonhoidossa ja ajattelin lisätä sen myös tänne. Halusin myös tällä postauksella tuoda esille sen, että kyllä minä yrittäjänä ja rasvakauppiiana olen kuitenkin myös ihan ihminen. Sorrun näihin virheisiin ihan samalla tavalla kuin muutkin. En halua luoda sellaista illuusiota, että rasvakauppiaana hoidan ihoani 24/7 ja suosittelen hankkimaan kaapin täyteen kosmetiikkaa. Kohtuus kaikessa! Nämä ”virheet” toimivat siis lähinnä hyvänä muistutuksena kaikille eikä se niin vakavaa ole, vaikka välillä sattuisikin virheitä tekemään 🙂

1. Aurinkovoiteen käyttö
Erityisesti Suomessa aurinkovoidetta käytetään melko vähän. Rannoilla näkee aurinkovoiteen käyttäjiä mutta harva muistaa lisätä sitä muulloin kasvoille. Aurinko vaikuttaa merkittävästi ihon kuntoon ja ihon vanhenemiseen. Aurinkovoide suojaa ihoasi haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä, joten sen käyttö erityisesti kesällä on tärkeää (muuallakin kuin rannoilla!)
Aurinkovoiteen käyttö ei onneksi tarkoita paksun aurinkovoiteen levittämistä kasvoille meikin päälle, sillä lähes kaikissa BB-voiteissa on aurinkosuoja. Lisäksi korealaiset aurinkovoiteet ovat todella ohuita ja niitä on miellyttävä käyttää. Ne ei jätä ihoa tahmeaksi ja tuntuu jopa hoitavalta!
Myönnettäköön, että aurinkovoiteen käyttöä tulee laiminlyötyä myös täällä. Olisihan se hieman huvittavaa näin syksyn pimeydessä lisätä kerros aurinkovoidetta ja lähteä koiran kanssa lenkille.
2. Ihonpuhdistus meikinpuhdistuslapuilla
Illalla ennen nukkumaanmenoa nopeasti meikit pois puhdistuslapuilla ja nukkumaan, koska meikit päällä ei saa mennä nukkumaan! Kuulostaako tutulta? On ehdottomasti askel eteenpäin, että edes meikit puhdistetaan iltaisin mutta se ei riitä puhdistamaan ihoa. Iholle jää silti epäpuhtauksia, jotka tulisi puhdistaa puhdistusaineilla. Jos ihoa ei puhdisteta kunnolla, iholle syntyy helposti esimerkiksi näppyjä. Jos ihosi ei vaadi erityistä hoitoa, ei edes kaksoispuhdistus ole tarpeellinen aamuin illoin. Riittää, että käytät yhtä ihollesi sopivaa puhdistusainetta ja kasvovettä. Ihosi on puhdas ja raikas, eikä siinä ole meikin jämiä tai epäpuhtauksia!
Tähän samaan kastiin menee myös ne ”en meikkaa, joten huuhtelen kasvoni vedellä”. Vesi ei poista iholta talia, likaa ja esimerkiksi hikeä.
Myönnettäköön myös tässä, että erityisesti illanviettojen jälkeen tulee pestyä vain meikit. Haluaisin henkilökohtaisesti palkita sen henkilön, joka baari-illan jälkeen tekee 10-vaiheisen ihonhoitorutiinin 😀 
3. Ihon kuoriminen liian usein
Ihon kuoriminen on ihanaa, iho on heleä ja puhdas. Silti ihon kuoriminen liian usein on iholle haitallista. Kuoriminen poistaa iholta sen luonnollista suojakerrosta ja saattaa myös kuivattaa ihoa. Myöskään liian tehokkaita kuorinta-aineita ei kannata käyttää. Muistaako joku ne teiniajan kuorinta-aineet, jotka kirvelivät kasvoilla? Kuorinnan jälkeen kasvot olivat kireät mutta tuntui siltä, että näpyt lähtivät! Muistan kun mietin, että vähänkö tässä on toimiva kuorinta-aine kun näin polttelee. 
Tässä on hyvä esimerkki haitallisesta kuorinta-aineesta, joka ei todellakaan poistanut näppyjä vaan lähinnä vahingoitti kasvojen ihoa. Kirvely ei ole merkki tehokkaasta tuotteesta vaan siitä, että tuote ei sovi omalle iholle. Jos tätä olisi jatkanut joka päivä, iho olisi takuulla ollut rutikuiva ja ärtynyt.
4. Ihon jatkuva hoitaminen
Ihon ylihoitaminen ilmenee näppylöinä, ihon kuivuutena sekä ärtyneisyytenä ja punoituksena. Ihon luonnollinen toiminta saattaa häiriintyä, jos läträät tuotteilla jatkuvasti. Erityisesti uusilla tuotteilla. Kun ihon toiminta häiriintyy, esimerkiksi epäpuhtauksia syntyy helpommin. Jos ihosi on herkkä, suosittelen testaamaan uusia tuotteita yksi kerrallaan ja antamaan iholle aikaa tottua tuotteisiin.
Hoida ihoasi juuri sen verran kuin ihosi hoitoa kaipaa. Jos ihosi on hyvässä kunnossa, ei kuivu eikä ole rasvainen, älä turhaan hoida sitä liikaa. Erityisesti suosittelemme olemaan tarkkana aktiiviaineiden kanssa (AHA,BHA, retinoli jne), sillä vaikka niillä voidaan saada aikaan näkyviä muutoksia iholla, yhdistettynä ne eivät välttämättä toimi.
Edes minä rasvakauppiaana en siis suosittele läträämään kaikilla tuotteilla sekaisin, valitse ne tuotteet ja aineet, joita ihosi oikeasti tarvitsee. 
5. Mustapäiden puristelu
Tämä oli pakko lisätä viimeiseksi. ”Mustapää eli sarveistulppa muodostuu, kun talirauhasen toiminta on aktiivista ihon pinnan alla, mutta samalla ihon pinta on kuiva ja siihen kertyy kerros sarveistuneita ihosoluja.” Kun mustapäitä menee puristelemaan likaisilla käsillä, mustapäät saattavat jopa tulehtua.
Käytä mustapäihin esimerkiksi mustapäälappuja ja säästät nenäsi epäpuhtauksilta!
+ käy muutaman kerran vuodessa kasvohoidossa, jolloin ihosi kunto arvioidaan ja saat ihollesi sopivaa hoitoa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top