Jenni Ahokas

Jenni Ahokas on kosmetiikka-alan asiantuntija ja yrittäjä.

Vinkit itseruskettavan käyttöön

Vinkit itseruskettavan käyttöön

Itseruskettavan käyttö on ollut mulle aina vähän kuumottavaa. Ne haisee pahalta, tulee ihan oranssi iho ja ne sotkee lakanat sekä vaatteet. Tänä keväänä olen kuitenkin ensimmäistä kertaa alkanut kunnolla käyttämään itseruskettamaa ja testailemaan eri tuotteita eikä se enää ole niin kuumottavaa 😀 Moni on kysellyt multa Instagramissa kysymyksiä itseruskettaviin liittyen ja ajattelin koota muutaman vinkkini tänne blogiin.

  1. Kuori iho ennen itseruskettavan lisäystä. Itseruskettava leviää iholle paremmin kun olet kuorinut ihon. Jos ihosi on todella kuiva, voit myös rasvata ihon normaalilla kosteusvoiteella ennen itseruskettavan levitystä. Itse olen rasvannut ihon ehkä puolet ajasta enkä ole huomannut mitään eroa itseruskettavan levityksessä / tasaisuudessa.
  2. Levitä itseruskettava siihen tarkoitetulla kinttaalla (paitsi sellaiset sävyttävät, kosteusvoidemaiset tuotteet levitän ihan normaalisti käsin). Kinttaalla olen saanut tasaisen lopputuloksen ja sillä mm. moussejen levittäminen on huomattavasti helpompaa. Tilasin oman kinttaan Cocopandalta.
  3. Hengailen aina itseruskettavan laiton jälkeen hetken aamutakki päällä, jotta itseruskettava saa kunnolla kuivua eikä tahraa vaatteita. Jos itseruskettavassa on vahva tuoksu, voit käydä suihkussa kun itseruskettava on kuivunut. Hyvä itseruskettava kestää pitkään, joten suihku levityksen jälkeen ei sitä heti iholta poista.
  4. Kasvoille käytän pelkästään Clarinsin itseruskettavaa, en uskalla käyttää kasvoille mitään paksuja itseruskettavia, etteivät ne tuki ihohuokosia. Suosittelen siis käyttämään kasvoille erikseen niille tarkoitettuja itseruskettavia.
  5. Jos sävystä tulee oranssi / epätasainen ja haluat väristä eroon, kuori iho huolellisesti suihkussa. Näin ainakin mulla on epätasaisuudet hävinneet ja väriäkin kuluu kuorinnan yhteydessä. Oranssiin sävyyn ei mun kokemuksien voi muuten vaikuttaa, se riippuu niin siitä tuotteesta. Ja jokaisen pohjaväri on erilainen, joten jos joku itseruskettava sopii mulle, se voi olla sulle oranssi. Siksi vain kokeilemalla löytää oman lemppari itseruskettavan! 🙂

Mulla on tällä hetkellä käytössä kropalle Lidlin mousse, mistä olen täälläkin puhunut sekä St.Tropezin sävyttävä kosteusvoide. Tällä kosteusvoiteella tulee luonnollinen rusketus, joten lisään sitä aina silloin tällöin iholle kosteusvoiteen tapaan. Tämä on mun mielestä hyvä vaihtoehto sille Doven itsruskettavalle, joka tuoksuu ihan kamalalta. En voi ymmärtää, miten niin moni somevaikuttaja suosittelee sitä 😀 Ehkä mulla on erityisen herkkä nenä itseruskettavan tuoksulle.

Mikään näistä mun itseruskettavista ei ole myöskään sotkenut lakanoita tai vaatteita, olen levittänyt itseruskettavan aina hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa (monesti jopa aamulla, jos vietän kotitoimistopäivää ja hengailen sitten aamutakki päällä koko aamupäivän :D), jotta itseruskettava ehtii kuivua eikä siten sotke.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top