Vihdoin aloin käyttämään retinolia

Tosi monet teistä varmaan jo käyttävät retinolia, sen verran suosittu ja hypetetty ainesosa se on. Minä en ole aiemmin innostunut siitä, en oikein koskaan lähde mukaan mihinkään hypetyksiin koska ihonhoidossa hypetetään niin paljon turhasta ja huonoistakin tuotteista. Nyt kuitenkin päätin testata retinolia sillä kuten olen muutaman kerran blogiteksteissä maininnut, vaihdoin loppuvuodesta ehkäisyä ja se aiheutti jäätävän määrän näppyjä. Välillä tilanne on parempi ja välillä ei mutta luin, että retinoli auttaisi epäpuhtauksiin ja päätin testata. 
Retinolista käytetään termiä ihonhoidon supertähti. Yleisemmin sitä käytetään sen anti-age vaikutuksistaan ja nämä toki kiinnostivat itseänikin. Retinoli on A-vitamiini ja sitä on tutkittu paljon. Tutkimuksien mukaan retinoli olisi yksi harvoista ainesosista, jotka pystyvät oikeasti häivyttämään ikääntymisen merkkejä ja pieniä juonteita. Suhtaudun aina kaikkeen tälläiseen epäileväisesti koska tiedän, että kosmetiikalla ei pystytä ihmeisiin. 
 
Syy miksi retinolin otin kuitenkin nyt käyttöön on se, että se auttaa epäpuhtauksiin ja akneen. Retinoli myös vähentää ihon rasvoittumista ja tasoittaa ihon sävyä. Äärimmäisen tehokkaalta kuulostava aine siis! 
 
Retinoli voi aiheuttaa iholle myös kuivuutta ja tämä on kyllä ollut itsellä huomattavissa. Olen käyttänyt retinolia varovaisesti ja käyttänyt sen kanssa aina jotain kosteuttavaa tuotetta mutta siltikin ihoni kuivuu. 
 
Retinoli altistaa myös auringolle, joten suosittelen käyttämään sitä vain iltaisin. Retinoli on myös ainesosa, jota ei tarvitse olla ihonhoitotuotteessa paljoa, jotta se olisi tehokas. Varsinkin jos totut ihoasi retinoliin, suositteleen valitsemaan matalamman pitoisuuden.
Mulla on käytössä kaksi retinolituotetta, seerumi ja yövoide. En käytä näitä juuri koskaan yhtä aikaa koska kuten sanoin, retinoli kuivattaa ihoani. Käytän yleensä jompaa kumpaa. The Ordinary Granactive Retinoid 5% seerumi on mielestäni melko öljyistä ja senkin takia suosittelen tätä vain yöksi. Tämän päälle ei välttämättä saa meikkiä levittymään. Tämä 5% on myös melko vahva, joten jos ihosi on herkkä, kannattaa tätä käyttää varovaisesti muutama kerta viikossa. Tämä on yksi harvoista The Ordinaryn tuotteista, josta oikeasti tykkään ja joka toimii ihollani. Yhdistän tämän yleensä etanaseerumia sisältävään voiteeseen tai Skinfoodin paksuun avokadovoiteeseen, joka kosteuttaa ihoa kunnolla. 

Ostin samaan aikaan myös Elizaveccan Milky Piggy EGF Elastic Retinol voiteen. Tilasin tämän Beautynetkoreasta. Tämä on todella, todella riittoisaa (koko 100ml) sillä voide on todella venyvää ja sitä riittää pienikin määrä. Tässä retinolia on pienempi määrä ja tämä sopii hyvin retinolin käytön aloittamiseen. Ja koska tuote on voide, retinolin teho ei ole yhtä voimakas vaan iho saa samalla kosteutta. Tämä maksoi Beautynetkoreassa vain 8 dollaria (tulee päälle toki kalliit postikulut) ja Yesstylellä voide maksoi 14e. Tämä on yksi voide, joka jää mulla kyllä vakiokäyttöön. 

Näiden tuotteiden avulla näpyt on siis helpottaneet eikä uusia näppyjä tule yhtä paljon. En halua kuitenkaan väittää, että kyse on pelkästään näistä tuotteista tai retinolista koska tottakai siihen vaikuttaa moni asia mm. se, että kroppa tottuu uuteen ehkäisyyn ja hormoneihin ja siten ihon rasvoittuminen ja näpytkin ajan kanssa tasaantuvat. Varsinaisia anti-age vaikutuksia en ole vielä huomannut mutta iho kyllä näyttää tasaiselta ja jotenkin heleältä aamuisin, jos olen illalla lisännyt retinolia. 

Suosittelen lämpimästi testaamaan esimerkiksi tuota Elizaveccan voidetta tai jos haluat Suomesta saatavan tuotteen niin The Ordinaryn seerumi on myös hyvä, tosin paljon vahvempi ja voi siten alussa aiheuttaa ihoärsytystä ja kuivuutta.

Onko teillä suosituksia hyviin retinolituotteisiin? 

Jätä kommentti

Kosmetiikka-alan asiantuntija

Perustin ensimmäisen verkkokauppani 2017 palavasta intohimosta korealaiseen kosmetiikkaan. Minulla ei ollut mitään kokemusta kosmetiikka-alasta eikä kontakteja toimijoihin. Haluan kertoa avoimesti yrittäjyydestä, kosmetiikka-alasta ja kiemuroista, jotta tulevilla uusilla yrittäjillä olisi edes hieman helpompi aloittaa.

Blogistani löydät paljon tietoa kosmetiikka-alasta mutta teen myös podcastia nimeltä Beautycast. Beautycastissa puhun kosmetiikka-alasta, maahantuonnista ja tietenkin korealaisesta kosmetiikasta. Beautycastin löydät Spotifysta.

Ota yhteyttä Beautyko