Tietoa kosmetiikka-alasta

Perustin ensimmäisen verkkokauppani 2017 palavasta intohimosta korealaiseen kosmetiikkaan. Minulla ei ollut mitään kokemusta kosmetiikka-alasta eikä kontakteja toimijoihin. Kosmetiikka-alalla on ns. pienet piirit ja kaikki pyörii niin maahantuonnissa kuin brändien puolellakin muutaman yrityksen ympärillä. Perustin yritykseni ilman mitään suhteita alalle, en edes tiennyt miten saisin tuotteeni ketjuliikkeisiin myyntiin. Haluankin nyt avoimesti kertoa kosmetiikka-alan yrittäjyydestä, kosmetiikka-alasta ja sen kiemuroista, jotta tulevilla uusilla yrittäjillä olisi edes hieman helpompi aloittaa.

Kosmetiikka-ala on suoraan sanottuna haastava. Se on todella kilpailtu, uusia brändejä ja tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti. Kosmetiikka-alalla täytyy olla koko ajan ajan hermoilla siitä, mikä on tämän hetken trendi ja mitä tuotteita kuluttajat nyt haluavat ostaa. Vaikka itse maahantuon pelkästään korealaista kosmetiikkaa, tottakai pidän silmällä koko alaa ja sen toimijoita. Kosmetiikka-alalla on myös vain muutama isompi toimija ja sinne sekään puskeminen on ollut ja on haastavaa. Jos mietitään esimerkiksi kosmetiikkabrändejä (Garnieria, The Ordinarya, Lorealia yms), 7 yritystä omistaa 182 kosmetiikkbrändiä (tilasto muutaman vuoden takaa, määrä on nyt suurempi). Myös maahantuonnissa muutama isompi yritys maahantuo useita brändejä, mikä on tietenkin myös järkevää. Kosmetiikka-alalla on kuitenkin mielestäni todella pienet piirit. Oli sitten kyse kosmetiikka-alan vaikuttajista, maahatuovista yrityksistä, kosmetiikkabrändeistä tai vaikka ihan vain kosmetiikka-alalla toimivista yrityksistä.

Tämä koskee varmasti myös muita aloja kuin kosmetiikka-alaa mutta kosmetiikka-alalla täytyy olla hyvät suhteet. Hyvät suhteet toimittajiin, vaikuttajiin, yrityksien ostajiin, maahantuojana brändeihin, asiakkaisiin ja brändin roolissa maahantuojiin ja jakelijoihin. Jos sinulla uutena yrittäjänä ei ole näitä suhteita, et saa brändeillesi näkyvyyttä tai myyntiä. Niin karua se on. Ja minä olen oppinut tämän kantapään kautta.

Kosmetiikka-ala on myös äärimmäisen mielenkiintoinen, se muuttuu jatkuvasti ja uusien brändien sekä tuotteiden tuleminen markkinoille on myös todella innostavaa ja kiinnostavaa. Ikinä ei voi tietää mitä tuotteita myyn vaikka vuoden päästä tai mikä silloin on uusi kosmetiikkatrendi. Kosmetiikka-alalla pääsee tekemään töitä todella mahtavien tuotteiden kanssa ja mikä sen parempaa, kun löytää uusia ihania tuotteita myyntiin. Se on se juttu, mikä minua innostaa. Ihanat tuotteet, joita pääsen asiakkailleni tarjoamaan.

 

Tietoa kosmetiikka-alasta:

Kosmetiikan CPNP-rekisteröinti

Kosmetiikan turvallisuusselvitys

Kosmetiikka-alan asiantuntija

Perustin ensimmäisen verkkokauppani 2017 palavasta intohimosta korealaiseen kosmetiikkaan. Minulla ei ollut mitään kokemusta kosmetiikka-alasta eikä kontakteja toimijoihin. Haluan kertoa avoimesti yrittäjyydestä, kosmetiikka-alasta ja kiemuroista, jotta tulevilla uusilla yrittäjillä olisi edes hieman helpompi aloittaa.

Blogistani löydät paljon tietoa kosmetiikka-alasta mutta teen myös podcastia nimeltä Beautycast. Beautycastissa puhun kosmetiikka-alasta, maahantuonnista ja tietenkin korealaisesta kosmetiikasta. Beautycastin löydät Spotifysta.

Ota yhteyttä Beautyko