Rohkeasti yrittäjäksi

Rohkeasti yrittäjäksi
Kun ilmoitin syksyllä 2018 siirtyväni yrittäjäksi, sain todella monta kommenttia rohkeudesta. ”Rohkea veto” tai ”Oletpa rohkea”. En suoraan sanottuna kokenut olevani rohkea, jotenkin minun mielestä siinä ei ollut mitään ”erikoista” tai ehkä se tuntui vain niin oikealta askeleelta, että en sen kummemmin sitä edes pohtinut. Tein oikeasti päätöksen siirtyä yrittäjäksi melko nopeasti sillä ei minulla ollut mitään menetettävää. Olin työpaikassa, josta olisin joka tapauksessa lähtenyt, joten jos yrittäjyys ei olisi onnistunut, olisin vain hakenut johonkin markkinoinnin hommiin töihin. Lisäksi mieheni on hyvä palkkaisessa työssä, joten vaikka en olisi alussa saanut palkkaa, ei meidän talous olisi siihen kaatunut. 

Olen viime aikoina pohtinut paljon nimenomaan rohkeutta ja sitä, miten monet eivät uskalla siirtyä yrittäjäksi taikka kokeilla ”sitä omaa juttua”. Monesti minulta myös kysytään, miten uskalsin siirtyä yrittäjäksi ja minulla saattaa olla näihin ehkä vähän tyly vastaus muta miksi ei? Miksi et kokeilisi omaa juttua? Mitä menetettävää siinä on? Olen monesti Instagramin puolella puhunut yrittäjyydestä, että ainoa mitä voit menettää, on ehkä vähän rahaa (jos sijoitat yritykseesi itse alussa). Mutta varsinkin kevytyrittäjyys oman päivätyösi tai opiskelujen ohella, siinä ei oikeasti ole mitään menetettävää. Joten en oikein keksi, miksi joku ei kokeilisi siipiään yrittäjänä tai kokeilisi ”sitä omaa juttua”. Useita juttuja voi kuitenkin kokeilla myös pienimuotoisesti, kuten vaikkapa omaa verkkokauppaa. Sen voi aloittaa oman päivätyön, tai opiskelujen, ohella ja siirtyä yrittäjäksi kun viivan alle jää tarpeeksi omaan palkkaan. Kokeilen nyt yrittäjänäkin rohkeasti uusia juttuja, olen nyt keksinyt mm. kaksi uutta palvelua Beautykoon, joita aion lähitulevaisuudessa testata. Toinen suuntautuu suoraan Koreaan eli se ei ole Suomen markkinoille mutta toinen puolestaan on. Koska ei ole mitään menetettävää, uudet palvelut vaativat vain omaa aikaani mutta ei esimerkiksi pääomaa, joten miksi en testaisi. Niistä voi tulla jotain suurta. 

Moni ehkä pelkää epäonnistuvansa mutta eihän silläkään ole merkitystä. Joku joskus sanoi, että jos se asia ei merkitse mitään enää 5 vuoden päästä, ei sen murehtimiseen saa käyttää enemmän kuin 5 minuuttia. Jos siis yrityksesi tai kevytyrittäjyytesi epäonnistuu, onko sillä merkitystä 5 vuoden kuluttua? Muisteleeko sitä kukaan enää 5 vuoden kuluttua? Ei todellakaan ellet nyt satu tekemään pyramidihuijausta). Minua ei suoraan sanottuna voisi vähempää kiinnostaa, jos esimerkiksi uusi bisnesideani osoittautuisi ihan surkeaksi. Tulipahan ainakin kokeiltua eikä sitä tarvitse enää miettiä. Enemmän minua jäisi vaivamaan se, että en koskaan kokeillut enkä voinut tietää, olisiko siitä tullut miljoonabisnes. 

Tällä postauksessa ei varmaan ollut päätä eikä häntää mutta halusin tulla kirjoittamaan aiheesta, jota olen useasti miettinyt. Jos minä pystyn omalla tarinallani vaikuttamaan siihen, että edes yksi nuori uskaltaa kokeilla omaa juttuaan tai perustaa yrityksen, työni ”vaikuttajana” on tehty (en siis koe olevani vaikutaja eikä minusta koskaan tule, olen yrittäjä 😀 ). 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top