Pieleen mennyt microblading

Pieleen mennyt microblading
Tänään postaus microbladingistä! Mää siis rakastan microbladingiä ja sillä tehtyjä kulmia. Se on oikeesti pelastanut mun arjen ja oon niin iloinen, että aikoinaan ne laitoin. Minun laitto ei kuitenkaan mennyt silloin ihan ongelmitta ja olen vasta viime aikoina hoksannut, miten pieleen tuo ensimmäinen microblading kerta meni. Halusin tehdä tästä postauksen koska microblading on todella suosittua ja nykyisin tekijöitä on niin laidasta laitaan. Enkä halua kenellekään huonoja kulmia. 

Laitoin siis ensimmäistä kertaa microblading kulmat keväällä 2016, tultiin silloin kaverini kanssa tyttöjen reissulle Oulusta Helsinkiin ja oltiin löydetty tarjoushinta kulmiin (tyyliin laitto 100e tjms). Mää olin käytännössä kulmaton koska teininä nyppiin kulmia vähän liian ahkerasti ja kulmien sävy oli myös todella vaalea. Kulmien laitto sattui ihan p*rkeleesti mutta en tietenkään tiennyt, ettei sen kuulu noin paljoa sattua kun kyseessä oli ensimmäinen microblading.

Tykkäsin kulmista ja olin ihan fiiliksissä koska huolitellut kulmat helpotti niin paljon arkea ja näytin ilman meikkiä laitetummalta. Kävin Oulussa Erjan (evbrows, suosittelen erittäin lämpimästi https://timma.fi/evbrows) luona huoltamassa kulmat ensimmäistä kertaa n. vuosi ekan laiton jälkeen. Menin sinne ihan paniikissa koska aiempi laitto sattui niin paljon. Erja vähän ihmetteli, että ei sen kyllä noin kipeetä pitäisi käydä ja vahvistuskerta Erjan luona ei tosiaan sattunut yhtään. Silloin Erja sanoi, että tiiäkkö nää kulmat on tehty ihan liian syvälle.

Ihohan koostuu useista ihokerroksista ja esimerkiksi tatuointi tehdään syvempään ihokerrokseen, jolloin se ei kulu pois (tai varmasti kuluu esim. 50 vuodessa). Microblading kuluu kuitenkin iholta pois noin vuodessa sillä sitä EI PITÄISI tehdä niin syvälle. Ensimmäinen tekijä oli siis tehnyt mun kulmat ihan liian syvälle, minkä takia se myös sattui niin paljon. 


Kulmat n. puoli vuotta vahvistuksesta ja jo ihan harmaat

Ongelma mikä tästä on siis syntynyt on se, että mun kulmat on ihan harmaat eikä niissä pysy väri. Olen käynyt muutaman (ehkä 3 kertaa) kerran vahvistamassa mun kulmia tuosta vuodesta 2016, sillä hyvin nopeasti mun kulmat alkaa menemään harmaaksi ja se väri haihtuu. Kävin viimeksi elokuussa 2019 vahvistamassa mun kulmia Helsingissä ja väri on jo näin tammikuussa lähtenyt lähes kokonaan. Kiitos liian syvälle painetun microbladingin, mulla on todennäköisesti nämä kulmat hyvin hyvin pitkään 😀 Onneksi siis tykkään tästä muodosta ja ottaisin nämä kulmat ehdottomasti enemmin kuin ne mun haaleat olemattomat kulmat mutta ensimmäinen tekijä nyt päätti kulmieni muodon loppuelämäkseni. Viimeksi kun Erjan kanssa nähtiin, hän puhui että mun kannattas käydä poistattamassa tämä pigmentti laserpoistossa. En oo varma haluanko siihen mennä. Sillä pystyisin korjaamaan vain kulmien väriä (edelleen siis muodosta tykkään ja haluaisin nämä vain ruskeaksi) enkä tiedä onko se sen arvosta. 

Tässä siis mun tarina kulmieni kanssa, somessa tai netissä näkee juttuja pieleen menneistä microbladingeista lähinnä niin, että kulmat ovat ihan hirveät ja muoto hirveä mutta harvemmin puhutaan siitä, että menemällä ottamaan microblading kulmat, ne saattaa olla sulla vielä vuosienkin päästä. Ja ainoa mitä siihen vaaditaan on se, että laittaja painaa väriä liian syvälle.

Kannattaa siis oikeesti olla tarkkana tekijän kanssa ja minä välttäisin kaikkia liian hyviä tarjouksia (kuten toi mun satasen tarjous). Olen kuitenkin kuullut, että nykyisin koulutukset ja tekniikka on kehittynyt niin paljon eikä enää opasteta ”painamaan niin paljon kuin pystyy”, mitä olen myös kuullut tapahtuvan. Erjan somessa näin mm. postauksen, missä Erja oli tehnyt kulmat ilmpallolle eli oikeesti on myös hellävaraisia keinoja, joilla ei sinetöi kohtaloaan kuten minä. 

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top