Näin hoidat kuivaa ihoa

Ihoni on kärsinyt kuivuudesta suunnilleen koko aikuisikäni ja tästä syystä minulla on erityisen paljon kokemusta kuivan ihon hoidosta. Tässä siis omat vinkkini ja kokemukseni siitä, miten kuivaa ihoa kannattaa hoitaa. Oma ihoni on muuttunut hormonitoiminnan vuoksi nyt enemmän rasvoittuvaan ja pikkuhiljaa alan löytämään oikeat tavat hoitaa myös omaa rasvoittuvaa ihoani mutta puhutaan ensin kuivasta ihosta!

Suurin ”virhe” minkä ihmiset kuivan ihon kanssa tekee on se, että suihkun jälkeen siihen lätkäistään paksu kerros paksua voidetta ja annetaan imeytyä. Talveksi vaihdetaan entistä paksumpi voide ja siinä se. En itse tykkää paasaamisesta oli sitten kyse meikeistä tai ihonhoidosta vaan jokainen hoitaa ihoaan tai meikkaa kuten itse haluaa, siksi ”virhe” on hapsuissa, koska varmasti tämä joillekkin toimii. En itse kuitenkaan koskaan käyttänyt kuivalle iholleni todella paksuja voiteita koska a) niiden päälle ei voi meikata ja todella paksu voide lähtee rullaamaan meikin alla ja b) en koskaan kokenut tarvitsevani paksuja voiteita vaikka ihoni oli kuiva. Yöllä toki käytin aina paksumpaa voidetta tai yönaamiota mutta päivisin käytin samaa voidetta kesät talvet.

Tässä siis vinkkini kuivan ihon hoitoon:

  1. Käytä hellävaraista puhdistustuotetta. Jos iho on puhdistuksen jälkeen kiristävä, puhdistuote on liian tehokas sinulle. Kiristävä tunne iholla ei tarkoita sitä, että ihosi olisi nyt todella puhdas vaan puhdistustuote on kuivattanut ihoasi. Itse tykkäsin kuivalle iholle ja nyt myös rasvoittuvalle iholle Skinfoodin Egg White Cleansing Foamista. Hellävarainen puhdistusvaahto, joka ei jätä kiristävää tunnetta iholle.
  2. Käytä joko kasvovettä, hoitonestettä tai seerumia. Tai kaikkea kolmea. Korealaiset kasvovedet ja hoitonesteet ovat lähes identtisiä, joten et välttämättä tarvitse kumpaakin tuotetta, jos et itse halua. Itse kerrostin kuivalle iholle useampia kerroksia kasvovettä tai hoitonestettä ja näin iho sai enemmän hoitoa. Tämä on mielestäni yksi tehokkaimmista tavoista hoitaa kuivaa ihoa sillä hoitonesteet ja muut tehotuotteet sisältävät paljon enemmän aktiivisia tehokkaita ainesosia kuin kosteusvoide. Itse yleensä kerrostan muutaman kerroksen joko hoitonestettä tai kasvovettä ja lisään päälle kerroksen seerumia.
  3. Käytä kangasnaamioita muutaman kerran viikossa tai tarpeen mukaan. Kangasnaamiot eivät ole ”turhaa” hemmottelua vaan ne sisältävät ihoa kosteuttavaa ja hoitavaa seerumia. Kangasnaamion avulla iholle saa imeytettyä tehokkaammin ja enemmän seerumia. Kangasnaamiot voit toki korvata myös suurella määrällä seerumia.
  4. Lukitse hoitotuotteet (kasvovesi, hoitoneste ja seerumi) kosteusvoiteella. Kosteusvoiteen tehtävä ihonhoidossa on suojata ihoa ja lukita iholle kaikki aiemmin lisätyt hoitotuotteet. Sen tehtävä ei siis ole pelkästään kosteuttaa ihoa, kuten suomalaiset sitä perinteisesti käyttää. Kosteusvoide ei ole teholtaan yhtä tehokas kuin esimerkiksi seerumi.

Siinä vinkkini kuivalle iholle! Käytä siis paljon kosteuttavia tuotteita, kuten hyaluronihappoa tai kollageenia sisältäviä tuotteita ja lisää huoletta kasvovettä ja / tai hoitonestettä usempia kerroksia, jos ihosi tuntuu kuivalta. Korealaiset ovat kehittäneet kasvoveden kerrostukseen jopa oman methodin, 7 Skin Methodin. Tässä methodissa kasvovettä (tai hoitonestettä) kerrostetaan iholle jopa 7 kertaa. Takaan, että ihosi ei tunnu kuivalta 7 kerroksen jälkeen 😀

Jätä kommentti

Kosmetiikka-alan asiantuntija

Perustin ensimmäisen verkkokauppani 2017 palavasta intohimosta korealaiseen kosmetiikkaan. Minulla ei ollut mitään kokemusta kosmetiikka-alasta eikä kontakteja toimijoihin. Haluan kertoa avoimesti yrittäjyydestä, kosmetiikka-alasta ja kiemuroista, jotta tulevilla uusilla yrittäjillä olisi edes hieman helpompi aloittaa.

Blogistani löydät paljon tietoa kosmetiikka-alasta mutta teen myös podcastia nimeltä Beautycast. Beautycastissa puhun kosmetiikka-alasta, maahantuonnista ja tietenkin korealaisesta kosmetiikasta. Beautycastin löydät Spotifysta.

Ota yhteyttä Beautyko