Näillä tuotteilla pääsin eroon näpyistäni

Näillä tuotteilla pääsin eroon näpyistäni

Noniin nyt päästäänkin sitten todella monia koskettavaan asiaan, nimittäin näppyihin. Olen monessa postauksessa viitannut siihen, että ihoni on suunnilleen puolen vuoden ajan ollut todella raivostuttava ja hämärä. Välillä se on ollut kuiva, välillä rasvoittuva ja välillä täynnä näppyjä. Ja syy on siis siinä, että vaihdoin marraskuussa e-pillereistä ehkäisykapseliin. Sen jälkeen alkoi alamäki 😀

Haluan kuitenkin tässä heti alussa sanoa, että näppyihin vaikuttaa niin moni asia. Niihin vaikuttaa juurikin hormonit ja esimerkiksi ruokavalio. Mulla esimerkiksi iho meni paljon huonompaan kuntoon pääsiäisenä kun vedin neljä päivää suklaamunia. Silloin on ihan turha koittaa kuoria ja hoitaa ihoa kun ruokavalio on päin pyllyä ja heität tavallaan vettä myllyyn ruokkimalla näppyjä huonolla ruokavaliolla.

Vihdoin viime aikoina olen kuitenkin nähnyt valoa tunnelin päässä ja saanut ihoni paljon parempaan kuntoon. Mulla ei valitettavasti oo kuvaa siltä ajalta kun ihoni oli todella huono mutta jos olette seuranneet mua / Beautykoa somessa, ootte kyllä nähnyt niistä stooreista että näppyjä on välillä piisannut enemmän kuin tarpeeksi. Ja tämä on oikeesti ärsyttänyt mua tosi paljon koska olen teinistä asti saanut nauttia täydellisestä ihosta (kiitos siis e-pillereiden) ja nyt ensimmäistä kertaa teinivuosien, iholleni tuli ongelmia.

Mitä muutoksia olen nyt sitten ihonhoitooni tehnyt?

  1. Olen oikeasti keskittynyt ihon huolelliseen puhdistukseen ja tehnyt kaksoispuhdistuksen illalla. Aamulla puhdistan ihoni edelleen vain yhdellä tuotteella.
  2. En jatkuvasti vaihda tuotteita ja olen koittanut jo muutaman kuukauden ajan käyttää lähes samoja tuotteita ja pitää ihonhoitorutiinin simppelinä. Less is more siis. Seuraan Tiktokissa erästä ihotautilääkäriä ja hän sanoi, että esimerkiksi aknen hoidossa vähempi on parempi. Ratkaisu ei siis ole käyttää 15 erilaista happokuorintaa ja rasittaa ihoa.
  3. Käytän etanaseerumia, retinolia ja niasiiniamidia.

Koen, että kunnon puhdistuksen, etanaseerumin, retinolin ja niasiiniamidin yhdistelmä on oikeasti auttanut näppyihini ja parantanut ihoni kuntoa merkittävästi.

Etanaseerumi

Etanaseerumi uudistaa ja korjaa ihoa, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Olen käyttänyt etanaseerumia jo pidempään toki sen anti-age vaikutuksien vuoksi mutta myös siksi, että se auttaa korjaamaan mm. näppyjen jälkiä ja arpia. Olen myös kokenut hyvänä yhdistelmänä käyttää etanaseerumia sen rauhoittavien vaikutuksien vuoksi koska retinoli puolestaan voi ärsyttää ihoa. Käytän tällä hetkellä vaihtelevasti etanaseerumia sisältävää hoitonestettä, seerumia sekä kosteusvoidetta. Tällä hetkellä käytössä on Dewytreen etanaseerumia sisältävät tuotteet sekä Mizonin etanaseerumia sisältävä yönaamio yöksi muutaman kerran viikossa.

Retinoli

Retinolia aloin käyttämään aika vasta ja kirjoitinkin siitä blogipostauksen, joka löytyy täältä. Retinolia käytetään yleensä sen anti-age vaikutuksien vuoksi mutta se on myös tehokas ainesosa akneen ja näppyjen hoitoon. Retinoli vähentää myös ihon rasvoittumista. Retinoli kuitenkin voi ärsyttää ihoa ja kuivattaa sitä, joten tästä syystä sen käytä sitä päivittäin ja käytän retinolituotteiden kanssa etanaseerumia.

Retinolituotteita minulla on siis The Ordinaryn seerumi, jota käytän muutaman kerran viikossa öisin (todella öljymäinen koostumus) sekä Elizaveccan retinolivoide, joka on myös käytössä muutaman kerran viikossa (en käytä näitä yhtä aikaa vaan yleensä jompaa kumpaa, muuten tulee liikaa retinolia iholle). Tämän voiteen koostumus on enemmän yönaamiomainen, joten käytän tätäkin siis vain öisin. Myös siksi, että retinoli altistaa auringolle.

Niasiiniamidi

Niasiiniamidi auttaa mm. laajentuneisiin ihohuokosiin ja sillä on myös anti-age vaikutuksia. Niasiiniamidi myös kirkastaa ihoa ja tasapainottaa talin tuotantoa. Käytössä oleva The Ordinaryn Niacinamide 10% + Zinc 1% seerumi sisältää myös sinkkiä, mikä myös auttaa taistelemaan epäpuhtauksia vastaan.

Kuten huomaatte, kaikki ainesosat sisältävät myös anti-age vaikutuksia ja olenkin aika ylpeä itsestäni, että lähes vahingossa sain koottua näinkin hyvän ainesosacombon epäpuhtauksiin. Ainesosat toimii hyvin yhdessä, sillä etanaseerumi mm. tasapainottaa retinolin ihoa ärsyttävää vaikutusta (samoin myös niasiiniamidi). Näistä vain retinolia en käytä päivittäin, etanaseerumia ja The Ordinaryn seerumia on tullut käytettyä viime aikoina päivittäin.

Edelleenkin näppyjä mulla esiintyy mutta enää mulla ei ole sellaisia isoja paukamia ja lähinnä epäpuhtauksista syntyneitä jälkiä, joita koitan nyt erityisesti etanaseerumilla häivyttää. Näiden lisäksi toki kuorin ihoa säännöllisesti ja käytän kangasnaamioita mutta nämä tuotteet halusin erityisesti nostaa esille sillä uskon niillä olleen positiviinen vaikutus näppyjen vähenemiseen.

Tässä kuva ilman meikkiä ja puhelimen blurrausta.

Valoa siis tunnelin päässä ja katsotaan, missä kunnossa ihoni taas kuukauden päästä on (kuitenkin ottanut takapakkia :D).

Onko teillä ollut ongelmia ihon kanssa ja onko teillä ollut jotain täsmätuotteita ongelmien hoitoon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top