Miten minusta tuli yrittäjä?

Miten minusta tuli yrittäjä?
Pahoittelut pienestä hiljaisuudesta, olen ollut jo yli viikon sairaana. Mulla oli lauantaina pop-up tapahtuma Helsingissä ja sen tapahtuman aikana mulla lähti ääni ihan kokonaan. Sen jälkeen en pystynyt puhumaan yhtään ja sain diagnoosiksi kurkunpääntulehduksen. Olen ollut käytännössä kolme päivää täysin puhumatta ja elämä on kieltämättä ollut haastavaa kun ei voi puhua. Nyt ääni jo kulkee vähän paremmin. 

Tänään vietetään yrittäjän päivää ja ajattelin sen kunniaksi tulla kertomaan, miten minusta tuli yrittäjä. Se ei nimittäin missään vaiheessa ollut mun haave tai unelma, niin vain pääsi käymään 😀 Kun minulta pienenä kysyttiin, mikä musta tulee isona, vastasin aina että isin pomo. Isäni (ja pappani) on tehnyt pitkän uran S-ryhmässä ja pienestä asti ajattelin, että menen sinne myös itse töihin ja etenen S-ryhmän huipulle. Menin opiskeluajaksi töihin Prismaan ja suunnittelin hakevani S-ryhmän koulutuksiin kun valmistun. En kuitenkaan mennyt vaan ajauduin markkinoinnin ja myynnin tehtäviin. 

Uskon vahvasti siihen, että asioilla on tapana järjestyä loppujen lopuksi niin kuin on tarkoituskin. En esimerkiksi opiskeluaikoina saanut yhtä työpaikkaa, mitä silloin kovasti halusin (jäin kakkossijalle rekryssä) ja tottakai se vitutti. Kuukausi siitä sain kuitenkin harjoittelupaikan, josta tuli ensimmäinen oman alan työpaikka ja siellä kehityin mm. somevalmentajaksi. Alkuperäinen paikka olisi ollut todella paljon ”huonompi” ja mahdollisuudet kehittyä pienemmät. Tämä siis vain esimerkkinä, mitä tarkoitan sillä että asiat menee niin kuin on tarkoituskin. Uskon myös siihen, että minusta oli tarkoituskin tulla yrittäjä sillä urapolkuni vahvasti siihen kallistui. Olin siis markkinointipäällikkönä kun perustin Beautykon yhdessä ystäväni kanssa ja yrityksen oli tarkoitus olla mukava harrastus (pelkkä verkkokauppa siis), jota voimme yhdessä pyörittää. Nopeasti verkkokaupan rinnalle tuli yritysmyynti, joka alkoi vetämään yllättävän hyvin. Tässä vaiheessa aloin jo miettimään hieman, että olisiko tässä kuitenkin potentiaalia harrastusta isommaksi. Olin kuitenkin tyytyväinen työpaikkaani, jossa minulla oli paljon vastuuta ja pääsin tekemään paljon erilaisia juttuja. Beautyko ehti olla pystyssä noin vuoden kunnes minulle tuli tilanne, että joko jään yrittäjäksi tai vaihdan työpaikkaa. Vuoden aikana asiat olivat Beautykossa kehittyneet ja tulevaisuus näytti kirkkaalta, kunhan vain ehtisin siihen panostamaan oman työn ohella.

Vuosi sitten markkinointipäällikön hommat eivät enää tuossa firmassa kiinnostaneet ja hainkin itse asiassa muutamaa työpaikkaa. Olin vähän kahden vaiheilla, että haenko työpaikkaa vai jäänkö yrittäjäksi. Beautyko oli kuitenkin vielä melko pieni ja tulotasoni tippuisi merkittävästi markkinointipäällikön palkasta. Mistään työpaikasta en kuitenkaan mitään kuullut, joten päätin irtisanoa itseni ja jäädä yrittäjäksi. Tiesin, että Beautyko ei koskaan tule kasvamaan, jos panostan siihen puoli tuntia töiden jälkeen väsyneenä. Ehkä oli siis kohtalon johdatusta, että kypsyin työpaikkaani ja halusin irtisanoa itseni.

Ja niin minusta tuli yrittäjä! Muistan edelleen sen päivän kun olin juuri irtasanonut itseni ja kävelin töistä kotiin, se vapauden tunne! Sain itse määrittää mitä teen ja milloin teen. Olin niin fiiliksissä.

Toisaalta minusta tuli yrittäjä ihan sattumalta mutta toisaalta taas se tuntuu ihan itsestäänselvältä. Nyt huomaan myös, mitä yrittäjähenkisyys tarkoittaa sillä luovuuteni on päässyt ihan eri mittakaavassa valloilleen kun pystyn käytännössä toteuttamaan kaikki ideani (jos ne ovat järkeviä). Taisin mainitakin täällä, että keksin lomalla mm. uuden bisnesidean, joka on tällä hetkellä suurlähetystössä selvityksessä ja he selvittävät, onnistuuko ideani. On ihan mahtavaa, että ideoita syntyy ja 10 vuoden päästä voin olla ihan eri tilanteessa kuin nyt. Mulle on pikkuhiljaa syventynyt visio siitä, mihin tulevaisuudessa tähtään mutta se jääköön vielä hautumaan. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top