Mitä olen oppinut ihonhoidosta?

Olen oppinut ihonhoidosta paljon vuosien aikana ja kokeillut paljon erilaisia ihonhoitotuotteita ja ihonhoitorutiineja. Olen jo viimeisen vuoden aikana tehnyt paljon muutoksia ihonhoitorutiinini ja koen, että olen löytänyt itselle sopivan ihonhoitorutiinin ja tuotteet. Olen alkanut seuraamaan paljon ihotautilääkäreitä sosiaalisessa mediassa ja seuraan muutamaa kemistiä, jotka puhuvat paljon kosmetiikasta ja ihonhoidosta. Näiltä olen oppinut todella paljon ja nyt jaan teillekin muutaman oppini.

En halua koskaan paasata ihonhoidosta sillä jos joku juttu toimii sinulle, se on tärkeintä ja tottakai voit jatkaa nykyisellä ihonhoitorutiinillasi ja jatkaa tuotteiden käyttöä. Ihonhoito on todella yksilöllistä ja se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi sinulle. Nämä seuraavat opit ovat siis sellaisia, joista olen itse ottanut opiksi mutta jos kyseiset tuotteet / rutiinit toimivat sinulle, se on täysin ok.

  1. Meikinpoistoliinat eivät riitä ihon puhdistukseen. Puhdistin aiemmin ihoni todella usein pelkästään meikinpuhdistuspyyhkeillä koska ne ovat niin käteviä ja helppoja. Toisaalta ihoni oli aina hyvässä kunnossa, joten en nähnyt sitä mitenkään ongelmana. Nyt kun ihoni rasvoittuu ja siihen tulee epäpuhtauksia, olen huomannut että meikin puhdistuspyyhkeet eivät todellakaan ole riittävä puhdistus. Iholle jää aina meikkiä ja epäpuhtauksia mutta liinoilla usein hankaa ihoa ihan liikaa ja aiheuttaa siten ihoärsytystä.
  2. Less is more. Vielä vuosi sitten käytin todella monia erilaisia tuotteita ja vaihtelin tuotteita lähes päivittäin. Nykyisin koitan pitää ihonhoitorutiinin todella simppelinä ja käyttää samoja tuotteita usein. Tottakai tykkään hemmotella välillä pidemmällä ihonhoitorutiinilla mutta koen, että on tärkeää löytää omalle iholle sopiva ihonhoitorutiini ja pysyä siinä! Englantilainen ihonhoitovaikuttaja James Welsh puhui somessaan siitä, että kun hän alkoi hoitamaan ihoaan ja akneaan, hän käytti vain muutamaa tuotetta jopa puolen vuoden ajan. Eli ei se määrä vaan laatu.
  3. Puhdistus vedellä ja paksu rasva päälle ei ole tehokasta ihonhoitoa. Omistin nuorempana todella paljon erilaisia kosteusvoiteita koska kuvittelin, että ne kosteusvoiteethan ovat niitä ihonhoitotuotteita. En ajatellutkaan, että tarvitsin kosteuttavan kasvoveden, seerumin tai kunnolliset puhdistustuotteet. Olen puhunut tästä paljon mutta kosteusvoiteen tehtävä on lähtökohtaisesti suojata ihoa ja lukita iholle aiemmin lisätyt hoitotuoteet, ei kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Toki kosteusvoiteet sisältävät usein kosteuttavia ainesosia mutta ne eivät ole tehokkaita hoitotuotteita.
  4. Samat tuotteet eivät toimi vuodesta toiseen. Ihmisen iho muuttuu vuosien aikana ja siksi myös ihonhoitotuotteiden pitäisi muuttua. Samat tuotteet eivät yksinkertaisesti toimi vuodesta toiseen. Kun iho vanhenee, se yleensä kuivuu ja menettää kimmoisuuttaan. Silloin esimerkiksi kevyet kosteusvoiteet eivät välttämättä enää toimi tehokkaasti vaan iho tarvitsisi jo enemmän kosteutusta.
  5. Aurinkosuoja on yksi tärkeimmistä ihonhoidon vaiheista. Aurinkosuoja auttaa paljon muuhunkin kuin pelkästään ehkäisemään ihon palamista. Se ehkäisee ihon ennen aikaista ikääntymistä ja ryppyjä sekä auttaa ylläpitämään tasaista ihon sävyä. En ennen käyttänyt Suomessa ollenkaan aurinkosuojaa koska en pala juuri koskaan ja halusin ruskettua. Tykkään edelleenkin pienestä päivetyksestä mutta huolehdin aina ihon suojaamisesta. Olen nimittäin opinnut, että jos iho palaa vain 5 kertaa, ihosyövän riski tuplaantuu.

Siinä muutama tärkeä oppi ihonhoidosta! Erityisesti viimeinen kohta on todella tärkeä sillä aurinko aiheuttaa konkreettisia ongelmia iholle ja pahimmassa tapauksessa syöpä. Kuulisin mielelläni myös teidän oppeja ihonhoidosta, oletko oppinut viime vuosina jotain uutta? 🙂

Jätä kommentti

Kosmetiikka-alan asiantuntija

Perustin ensimmäisen verkkokauppani 2017 palavasta intohimosta korealaiseen kosmetiikkaan. Minulla ei ollut mitään kokemusta kosmetiikka-alasta eikä kontakteja toimijoihin. Haluan kertoa avoimesti yrittäjyydestä, kosmetiikka-alasta ja kiemuroista, jotta tulevilla uusilla yrittäjillä olisi edes hieman helpompi aloittaa.

Blogistani löydät paljon tietoa kosmetiikka-alasta mutta teen myös podcastia nimeltä Beautycast. Beautycastissa puhun kosmetiikka-alasta, maahantuonnista ja tietenkin korealaisesta kosmetiikasta. Beautycastin löydät Spotifysta.

Ota yhteyttä Beautyko