Mistä löytää kosmetiikkaa myyntiin?

Minulta kysytään ehdottomasti eniten sitä, että mistä löytäisi kosmetiikkaa myyntiin esimerkiksi omaan verkkokauppaan.

Kun perustin oman ensimmäisen verkkokauppani 2017, yksinkertaisesti googletin korealaisen kosmetiikan maahantuojia. Tiesin muutaman brändin, joten brändin nimellä oli helppo etsiä maahantuojia. Löysin Googlesta Holika Holikan ja Misshan virolaiset maahantuojat ja niillä pääsin liikkeelle. Onneks monet maahantuojat ovat niin isoja, että niillä saa useampia brändejä kerralla. Pääset siis hyvin alkuun esimerkiksi verkkokauppasi kanssa kun löydät edes muutaman maahantuojan.

Lähtökohtaisesti tuotteet ostetaan myyntiin aina maahantuojalta tai suoraan brändiltä.

  1. Jos brändi on myynnissä Suomessa ja / tai Euroopassa, tulee brändin tuotteet ostaa virallisesti maahantuojalta. Jos et hakukoneista löydä virallista maahantuojaa (esim. COSRX Suomen maahantuoja löytyy Beautyko maahantuojana mutta tätä ei todellakaan aina löydä), voit kysyä myös brändiltä suoraan heidän virallista maahantuojaa kyseisessä maassa. Meillä esimerkiksi eräs ruotsalainen asiakkaamme otti COSRX:ään yhteyttä ja COSRX ohjasi heidät meille. Meillä ei selkeästi hakukonelöydettävyys ollut Ruotsissa kunnossa 😀
  2. Jos brändillä ei ole maahantuojaa Suomessa, voit kysyä mahdollisuutta ostaa tuotteet brändiltä. Brändeillä on usein todella isot tilausmäärät (useita kymmeniätuhansia) ja tässä vaiheessa puhutaan jo maahantuonnista, joten en suosittele tätä vaihtoehtoa uusille kosmetiikkayrityksille. Jos brändi on kuitenkin pienempi, voi tuotteita hyvinkin saada ostettua suoraan brändiltä suhteellisen pienellä  minimitilausmäärällä. Jos brändiä ei ole ennestään Euroopassa myynnissä, joudut tekemään tuotteille turvallisuusselvityksen ja CPNP-rekisteröinnin. 
  3. Olen itse löytänyt myös kosmetiikkamessuilta muutaman potentiaalisen brändin, joten suosittelen ehdottomasti käymään myös kosmetiikkamessuilla, kunhan niitä seuraavan kerran järjestetään. Messuilla pääset suoraan tapaamaan brändin edustajia ja juttelemaan mahdollisesta yhteistyöstä. Myös esimerkiksi I Love Me -messuilla on maahantuojia paikalla, joten kannattaa myös siellä mennä rohkeasti nykäisemään hihasta, jos brändi ja sen tuotteet kiinnostaa 🙂

Kannattaa kiertää kaukaa kaikki epämääräiset tukkukauppiaat, näitä on myös todella paljon. Meillekin Beareliin kaupataan lähes päivittäin jotain outoja tuotteita hämäristä tukkukaupoista. Kokemukseni mukaan nämä tukkukauppiaat myyvä sellaista kosmetiikkaa, jota ei ole rekisteröity Eurooppaan ja myös sellaisia brändejä, joita ei ole asianmukaisesti Suomeen saatavilla (esim. korealaiset brändit Etude House ja Innisfree). Et todellakaan uutena kosmetiikkakauppiaana halua tulla tunnetuksi siitä, että myyt kosmetiikkaa, jota ei virallisesti ole Euroopasta saatavilla.

 

Jätä kommentti

Kosmetiikka-alan asiantuntija

Perustin ensimmäisen verkkokauppani 2017 palavasta intohimosta korealaiseen kosmetiikkaan. Minulla ei ollut mitään kokemusta kosmetiikka-alasta eikä kontakteja toimijoihin. Haluan kertoa avoimesti yrittäjyydestä, kosmetiikka-alasta ja kiemuroista, jotta tulevilla uusilla yrittäjillä olisi edes hieman helpompi aloittaa.

Blogistani löydät paljon tietoa kosmetiikka-alasta mutta teen myös podcastia nimeltä Beautycast. Beautycastissa puhun kosmetiikka-alasta, maahantuonnista ja tietenkin korealaisesta kosmetiikasta. Beautycastin löydät Spotifysta.

Ota yhteyttä Beautyko