Mielipiteeni The Ordinarysta ja tuotesuositukset

Mielipiteeni The Ordinarysta ja tuotesuositukset

Olen muutaman kerran tainut mainita, että en ole hirveän suuri The Ordinary tuotteiden fani. Muutamastakin eri syystä. Tuotteissa houkuttelee niiden edullinen hinta mutta The Ordinaryn tuotteissa kuluttaja maksaa yleensä vain yhdestä ainesosasta, esimerkiksi retinolista. Muilla brändeillä hinta voi olla korkeampi mutta tuotteessa on muitakin hyviä ja hoitavia raaka-aineita kuin se yksi. Tuotteet ovat siis hyvin simppeleitä ja se on yksi syy alhaiselle hinnalle. Tuotteissa ei ole juurikaan käytetty aikaa tuotteen formulointiin vaan siihen on lisätty se yksi ainesosa ja that’s it.

Olen kuitenkin löytänyt muutaman hyvän tuotteen, joista ajattelin vinkata. Olen testannut yhteensä kuutta eri The Ordinaryn tuotetta enkä ole oikein innostunut kuin näistä.

  1. The Ordinary Granactive Retinoid 5% In Squalane retinoliseerumi. Tämä on melko vahva retinolituote ja itse asiassa ensimmäinen retinolituote, jota testasin. Lähdin liikkeelle varovaisesti muutaman kerran viikossa (aina iltaisin!) ja nyt käytän tätä joka ilta. Ostin tämän testiin alunperin siksi, että luin retinolin auttavan näppyihin ja niitähän minulla on viime aikoina riittänyt. Iho tuntuu oikeasti aamulla puhtaammalta ja kirkkaammalta mutta toki vaikutukset näkyy aina pidemmän ajan päästä. Olen käyttänyt tätä varmaan jo n. pari kuukautta ja ihoni on selkeästi paremmassa kunnossa. Retinoli on myös yksi harvoista anti-age ainesosista, joita esimerkiksi ihotautilääkärit suosittelevat. Tämä kuitenkin kuivattaa ihoa (kuten retinoli yleensäkin), joten käytän tämän kanssa aina etanaseerumia sisältäviä tuotteita, jotka myös osaltaan uudistavat ja korjaavat ihoa. Tämä on tosiaan melko tuju retinolituote, joten herkkäihoisten kannattaa olla varovaisia.
  2. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% on toinen täsmätuote epäpuhtaalle iholle. Niasiiniamidi kirkastaa ihoa ja vähentää ihon rasvoittumista. Tuote myös häivyttää epäpuhtauksia. Tämäkin on itselläni melko kuivattava tuote, joten tämänkin kanssa on tärkeää käyttää kosteuttavia tuotteita. Suosittelen tätä kuitenkin epäpuhtaalle iholle sillä tämä on mielestäni ”turvallinen” tuote etkä tällä pysty esimerkiksi vahingoittamaan ihoa, kuten joillakin happotuotteilla.

Kummatkin tuotteista on melko täsmätuotteita (kuten The Ordinaryn tuotteet yleensä) eivätkä ole sellaisia kaikille sopivia ”kosteuttaa ja hoitaa ihoa” -tuotteita. Tämä on mielestäni The Ordinaryn yksi ongelma, se sopii täydellisesti ihonhoidosta kiinnostuneille ja niille, jotka jaksaa perehtyä siihen, minkä kanssa retinolia voi ja ei voi käyttää. Kaikkia The Ordinaryn tuotteita ei todellakaan voi yhdistää keskenään tai tuloksena voi olla erittäin ärtynyt ja vahingoittunut iho. The Ordinaryn tuotteet eivät siis ole mielestäni sellaisia massatuotteita, joita jokaisen kannattaa käyttää vaikka ne todella suosittuja ovatkin. Jos sinua ei liiemmin kiinnosta hoitaa ihoa etkä jaksa perehtyä miten ainesosat toimii ja miten niitä tulisi käyttää, suosittelen käyttämään ”perinteisiä” seerumeita ja kosteusvoiteita, joissa on useita hyviä ainesosia yhden sijaan.

Tämä aihe jakaa varmasti mielipiteitä sillä tiedän useita, jotka vannovat The Ordinaryn nimeen (ja tykkään minäkin siis yllämainituista tuotteista!) mutta haluan vain tuoda esille toisenkin näkemyksen eli sen, että tuotteet ovat halpoja koska maksat vain käytännössä vain yhdestä ainesosasta. Ne eivät siis ole sen tehokkaampia kuin muutkaan kosmetiikkatuotteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top