Mekaaniset kuorinnat

Mekaaniset kuorinnat
Mekaaniset kuorinnat ovat ns. perinteisiä kuorintoja, joissa on rakeita. Kuorintojen teho perustuu rakeisiin ja ne poistavat iholta kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet. Mekaanisista kuorinnoista puhutaan välillä äärimmäisen negatiiviseen sävyyn, seuraan mm. Youtubessa muutamaa ulkomaalaista ”ihonhoitogurua” ja he eivät omien sanojensa mukaisesti koskaan suosittele kenellekään mekaanisia kuorintoja. 

Osa välttelee mekaanisia kuorintoja, koska niiden ajatellaan raapivan ihoa ja jopa vahingoittavan sitä. Muistan itsekin teini-iässä käyttäneeni todella, todella kovia kuorintavoiteita ja näillä koitin ehkäistä epäpuhtauksia 😀 Jos kuorinnan rakeet ovat liian isoja ja teräviä, ne todellakin voivat vahingoittaa ihoa ja tehdä siihen jopa haavoja (vähän kuin hiekkapaperilla raapisit). Tämä ei kuitenkaan pidä läheskään kaikkien mekaanisten kuorintojen kohdalla paikkaansa sillä esimerkiksi Skinfoodin sokerikuorinnat sisältävät myös ihoa hoitavia ainesosia, jotka tekevät tuotteen koostumuksesta hellemmän. Sokeri nyt ei muutenkaan ole mikään ihoa hinkkaava ja ärsyttävä ainesosa, sillä se sulaa iholle. Toki jos hirveästi hinkkaa niin varmasti saa ihon ärtymään tuotteella kuin tuotteella. Mekaanisia kuorintoja käyttäessä pitäisi siis muistaa kevyesti pyöritellä tuotetta iholle, ei hinkata kuin hiekkapaperilla.Jos seurasitte Beautykon joulukalenteria, tein ensimmäisessä videossa itse kasvonaamion keittiöstä löytyvistä ainesosista ja yksi näistä ainesosista oli kahvi. Se oli omalle iholleni liian kova (vaikka tiedän monen kuorivan ihoa kahvilla) eikä se todellakaan sopinut minulle. Ymmärrän siis mekaanisten kuorintojen välttelemisen, jos on elämänsä käyttänyt kovia ja huonoja kuorintatuotteita. 

Itse käytän sekä rakeellisia perinteisiä kuorintoja, että rakeettomia kuorintoja. Olen pitkään käyttänyt Secret Keyn rakeetonta kuorintaa, joka murustuu iholle ja murut poistavat iholta epäpuhtaudet. Se ei myöskään ole siis mikään happokuorinta, jotka ovat usein myöskin iholle liian rajuja. Rakastan myös Skinfoodin mansikkanaamiota, joka sisältää sokeria ja mansikkaa. Sokeri kuorii ihoa ja mansikka puolestaan hoitaa ja kosteuttaa. Se ei siis missään nimessä ole mikään ihoa vahingoittava kuorinta.Jos olette seuranneet Kylie Jennerin uutta ihonhoitosarjaa, sieltä löytyy yksi somessa erittäin haukuttu tuote, nimittäin saksanpähkinää sisältävä kuorinta (walnut scrub). Itse en ole tätä kuorintaa testannut mutta luin, että saksanpähkinästä tulee todella isoja ja teräviä rakeita, jolloin ne oikeasti voivat vahingoittaa ihoa. 

Moni tykkää käyttää mekaanisia kuorintoja koska ne tuntuvat tehokkaalta ja tehon tavallaan tuntee kun rakeita hieroo kasvoille. Mekaaniset kuorinnat ovat myös todella yleisiä länsimaalaisessa kosmetiikassa, itse en ainakaan ole törmännyt yhteenkään esimerkiksi murustuvaan kuorintageeliin kuten tuo Secret Keyn tai Holika Holikan kananmunan näköinen kuorintageeli. Usein länsimaalaisilla brändeillä kuorinnat ovat joko mekaanisia kuorintoja tai happokuorintoja, joista ehdottomasti valitsisin ennemmin mekaanisen kuorinnan. Happokuorintojen kanssa moni aiheuttaa vielä enemmän vahinkoa iholleen. Näistä kuitenkin lisää myöhemmin!

Käytättekö te esimerkiksi sokerikuorintoja vai suositteko pelkästään rakeettoia kuorintoja? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top