Korealaisen kosmetiikan myytit

Korealaiseen kosmetiikkaan yhdistetään silloin tällöin muutamia myyttejä ja ajattelin tässä blogitekstissä murtaa ne! Hyvin usein vastailen korealaista kosmetiikkaa koskeviin kysymyksiin (mikä ei tietenkään minua haittaa!) mutta hyvin usein kysymykset koskevat samoja asioita. 
Myytti 1: 10-vaiheinen ihonhoitorutiini täytyy tehdä aamuin illoin joka päivä.
Ei todellakaan! 10-vaiheista ihonhoitorutiinia ei tarvitse, eikä saa tehdä päivittäin aamuin illoin. 10-vaiheinen ihonhoitorutiini sisältää mm. kuorinnan eikä kasvojen ihoa missään nimessä saa kuoria aamuin illoin ja vielä joka päivä. Liiallinen kuorinta kuivattaa ihoa merkittävästi ja voi jopa pahentaa ihon kuntoa. Puhdistus, kasvovesi, seerumi / hoitoneste ja kasvovoide kuuluvat yleensä ihonhoitorutiiniin aamuin illoin. Myöskään kangasnaamiota eli sheet maskia ei käytetä aamuin illoin joka päivä. Sheet maskit tehostavat ihonhoitoa, joten niitä suositellaan käytettäväksi muutaman kerran viikossa. Sheet maskien käyttöä ohjeistetaan eri tavalla, riippuen lähteestä. Tähänkään ei varmaan mitään yhtä oikeaa ratkaisua ole, kuten ihonhoitoon yleensäkään, mutta itse en suosittele käyttämään sheet maskeja joka päivä. Myöskään ihon liika hoitaminen ei ole hyväksi. 
Lyhimillään ihonhoitorutiini vois siis olla hyvinkin ”normaali”, kuten varmasti suurimmalla osalla ihmisistä. Puhdistus, kasvovesi ja kasvovoide. Itse käytän yleensä aamuisin komboa puhdistus vedellä, kasvovesi, seerumi, kasvovoide + silmänympärysvoide. Iltaisin käytän kaksoispuhdistus, kasvovesi, seerumi, kasvoide tai yönaamio + silmänympäryvoide, muutaman kerran viikossa iltaisin kuorinta + sheet mask. 
Myytti 2: Korealaisen kosmetiikan tuotannossa on käytetty eläinkokeita.
Etelä-Koreassa on itseasiassa kielletty eläinkokeilla testaaminen. Laki tuli voimaan vuonna 2018 mutta hyvin useat brändit ovat jo ennen tätä ilmoittaneet, että eivät testaa tuotteitansa eläimille. Esimerkiksi MISSHA on täysin eläinkokeita vastaan. 

Myytti 3: Korealainen ihonhoito vaalentaa kasvojen ihon.
Ei, ei ja ei. Joissakin korealaisen kosmetiikan tuotteissa saattaa lukea whitening mutta se ei tarkoita, että ihosi vaalenisi. Whitening ei siis tarkoita, että tuote valkaisee ihoa, joka on jo astetta kemikaalisempi asia (valkaisu on englanniksi bleaching). Tälläisikin tuotteita toki Aasiasta löytyy mutta ne ovat tarkoitettu ihokarvojen valkaisuun, ei kasvojen herkälle iholle. Whitening tarkoittaakin korealaisesssa kosmetiikassa kirkastavaa ja heleyttävää. Whitening yhdistetään tuotteissa yleensä täydellisen kuulaaseen ihoon. Koreassa kauneusihanteena on täydellisen tasainen, heleä ja vaalea iho.
Vaikka tuotteessa siis lukisi sana whitening, tuotetta on täysin turvallista käyttää. Se ei sisällä valkaisuaineita. Se olisikin aika hauskaa, jos EU:ssa myytäisiin ihonhoitotuotteita, jotka kirjaimellisesti valkaisevat naaman 😀 
Myytti 4: Korealainen kosmetiikka ei ole turvallista ja täynnä outoja ainesosia. 
Tämä on mielestäni mielenkiintoisin juttu enkä oikein tiedä, mistä tälläinen ajattelutapa johtuu. Ehkä se yhdistetään yleisesti Aasiaan. 
Koreasta tulee maailman luokan kosmetiikkainnovaatiot  ja siellä kilpailu on todella kovaa. Brändit keskittyvät kehittämään entistä parempia ja entistä tehokkaampia tuotteita, turvallisuutta unohtamatta. Korealaiset ovat siis tottuneet laadukkaisiin tuotteisiin ja usein tuotteet ovatkin laadultaan huomattavasti länsimaalaisia parempia. Koreassa lainsäädäntö ja valvonta on myös vähintään yhtä tiukkaa kuin EU:ssa, jonka takia tuotteet ovat oikeasti turvallisia ja testattuja.
Vaikka korealainen kosmetiikka tulee Aasiasta, sitä ei pidä sekoittaa esimerkiksi kiinalaiseen kosmetiikkaan. Kiinasta tunnetusti tulee monenlaista tavaraa ja paljon esimerkiksi feikkituotteita (Korealaisesta kosmetiikasta on myös feikkituotteita! Kannattaa olla tarkkana esim. Ebayssa). Käsittääkseni Kiinassa lainsäädäntö ei ole aivan yhtä tarkkaa mitä kosmetiikkaan tulee, joten näitä kahta maata ei voi edes verrata toisiinsa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top