Korealainen spa Jjimjilbang

Korealainen spa Jjimjilbang
Moi! Tänään mulla on ainoa täysin vapaapäivä Koreassa ja vietin sen korealaisessa spassa, jjimjilbangissa. Kävin Siloam Saunassa, joka on lähellä Seoul Station metroasemaa. Pääsymaksu spahan oli vain 10 euroa ja sillä hinnalla saa olla spassa koko päivän. 

Tämä korealainen spa koostui useista erilaisista huoneista, jossa jokaisella huoneella on oma tarkoituksensa. Oli kylmähuoneita, kuumia saunoja, suolahuoneita ja päikkärihuoneita. Mun lempparihuone oli ehdottomasti sellainen, missä maattiin kuumien pienien pallojen päällä. Se oli todella rentouttavaa ja oli ihana vain ottaa iisisti. Spassa oli paljon korealaisia ja vain ihan muutama länsimaalainen, korealaiset siis oikeasti itsekin käyttävät näitä ja näyttivät oikeasti ihan nukkuvan näissä huoneissa. Mää en itse nukkunut, koska se oli tilanne oli mun mielestä vähän hauska – minä ainoana länsimaalaisena makaamassa nukkuvien korealaisten kanssa pienien pallojen päällä. 


Spassa annettiin kaikille tälläiset ”sweat suitit”, eli omia vaatteita siellä ei pidetty. Yksittäisten huoneiden lisäksi spassa oli myös porealtaita ja muita uima-altailta, näihin altaisiin piti mennä täysin alasti. Näin suomalaisesta se ei mielestäni ollut yhtään outoa mutta kieltämättä vähän nauratti olla 10 korealaisen kanssa porealtaassa täysin alasti 😀 Altaiden luona oli myös pesutilat, jossa korealaiset istuivat sellaisella pienellä penkillä ja pesivät itsensä niin, että vettä oli vadeissa 😀 

Täällä spassa sai myös hierontaa ja muita hoitoja mutta se ei ollut span tarkoitus vaan tarkoituksena oli tulla rentoutumaan näihin erilaisiin huoneisiin. Osa huoneista poistu kropasta myrkkyjä, osa poisti stressiä ja osa kiihdytti aineenvaihduntaa. En tiedä poistuiko stressini täällä kokonaan mutta ainakin fiilis oli spassa vietetyn ajan jälkeen rentounut. 

Huomaa siis, että korealaiset ovat tarkkoja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista eivätkä pelkästään huolehdi ulkonäöstään. Spassa oli paljon portaita, joissa mainittiin kuinka paljon kaloreita poltat kävelemällä portaita. Joka kerroksessa oli myös vaaka, jossa korealaiset ahkerasti kävivät. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top