Korealainen lasi-iho

Korealaiset tavoittelevat ihonhoidossaan lasi-ihoa, eli kiiltävää ja täydellisen tasaista ihoa. Kiiltävä ei kuitenkaan tässä tapauksessa tarkoita rasvaisen kiiltävää vaan jopa vetisen kiiltävää. Tämän takia myös korealaisissa ihonhoitotuotteissa lukee usein ”whitening”, joka ei suinkaan viittaa ihon valkaisuun vaan tasaiseen kirkkaaseen ja puhtaaseen ihoon.

Pakkohan se on myöntää, stereotyyppinen korealaisten naisten iho näyttää todella hyvältä. Kukapa nyt ei haluaisi täydellisen tasaista ja kirkasta ihoa. Lasi-iho on kuitenkin meille suomalaisille todella vaikea saavuttaa. Jaan kuitenkin muutaman vinkin, joilla päästään hieman lähemmäksi korealaisten tavoittelemaa lasi-ihoa.Tärkeimmässä asemassa lasi-ihon tavoittelussa on kosteutus, kosteutus ja kosteutus. Jos iho on kuiva, se ei voi näyttää ”vetiseltä”. Kuitenkaan ihon muuta hoitoa ei tule unohtaa vaan ihonhoidon täytyy olla puhdistuksesta lähtien kunnossa. Tärkeää on myös muistaa aurinkosuoja, sillä vaalea ja kirkas iho ei tarkoita auringossa palanutta ihoa.
Kun ihonhoito on perusteellisesti kunnossa, voidaan aloittaa kosteuttavien tuotteiden kerrostaminen. Tuotteiden tulisi olla koostumukseltaan kevyitä, jotta niitä voidaan kerrostaa. Lasi-ihon tavoittelussa suositaan siis useita kerroksia tuotteita eikä yhtä paksua kerrosta. Näin iho myös pystyy imeemään itseensä enemmän tuotteita ja siten se on kosteutetumpi.
Suosittelen myös kangasnaamioiden aktiivista käyttöä, sillä ne tehostavat myös mm. seerumin vaikutusta. Jos lisäät seerumin ja hoitonesteen kangasnaamion alle, vaikuttavat ne naamion alla tehokkaammin.
Lasi-iho on toki tavoittelemisen arvoinen, sillä se perustuu huolelliseen ihonhoitoon mutta valitettavasti on todettava, että kaikille se ei ole mahdollista. Korealaiset keskittyvät ihonhoitoon hyvin nuoresta alkaen, joten jos olet ottanut aurinkoa 30 vuotta ilman aurinkosuojaa ja tupakoinut, korealaista lasi-ihoa on lähes mahdotonta saavuttaa. Suosittelen kuitenkin hoitamaan ihoa kuin tavoittelisit lasi-ihoa, sillä ihonhoito ei ole koskaan pahasta 😉
Suosi tehokkaasti kosteuttavia tuotteita, esimerkiksi hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top