IHONHOITOMYYTIT

IHONHOITOMYYTIT

Ah nuo ihanat ihonhoitomyytit! Ja niitähän on paljon. Some on täynnä vääriä faktoja kosmetiikasta ja ihonhoidosta, oli kyse sitten alkoholista ihonhoitotuotteissa tai parabeeneista.

Tässä muutama ihonhoitomyytti, toivottavasti opit jotain uutta! 🙂

  1. Luonnonkosmetiikka on parempaa herkälle iholle. Luonnollisuus ei automaattisesti tarkoita että se olisi parempaa tai turvallisempaa iholle. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii ihmisten allergiat. Usein olemme allergisia nimenomaan luonnon aineille, esimerkiksi siitepölylle tai tomaatille. Siitepöly on luonnollista ja luonnosta peräisin mutta aiheuttaa silti ihmisille ongelmia. Luonto on myös täynnä vaarallisia ja jopa hengenvaarallisia kasveja ja eläimiä. Synteettiset kosmetiikkatuotteet voivat siis olla jopa parempia herkälle iholle kuin luonnonkosmetiikka. Ihotautilääkärit myös usein suosittelevat herkälle iholle synteettisiä kosmetiikkatuotteita sillä niiden toimivuus on helpommin ennustettavissa. Synteettiset kosmetiikkatuotteet ovat usein ainesosien puolesta yksinkertaisempia verrattuna luonnonkosmetiikan ainesosiin. (Lähde: https://labmuffin.com/ , Michelle on kemian tohtori, suosittelen seuraamaan!).
  2. Jos ei meikkaa, ihoa ei tarvitse pestä. Kyllä tarvitsee! Varsinkin kesällä iholta täytyy pestä hiki ja aurinkosuoja pois. Itse olen kesällä lähes joka päivä meikkaamatta ja iholleni kertyy silti epäpuhtauksia ja likaa (pyyhi kasvosi miselliveteen kosteutetulla vanulapulla ja katso, miten siihen jää likaa kuuman kesäpäivän jälkeen).
  3. Rasvoittuva iho ei tarvitse kosteusvoidetta. Kyllä tarvitsee vaikka iho ei sitä samalla tavalla ”vaatisikaan” kuten kuiva iho. Ihon rasvoittuminen voi myös johtua ihon liiallisesta kuivuudesta, jolloin iho alkaa rasvoittamaan itse itseään. Ihon oma rasvoittuminen ei myöskään ole sama asia kuin kosteusvoide. Kosteusvoiteen tehtävä on lukita kaikki aiemmin lisätyt tuotteet iholle (esim. seerumi) ja ihon oma rasva ei pysty tätä tekemään. Kosteusvoide myös suojaa ihoa.
  4. DIY kosmetiikka on luonnollisempaa ja parempaa kuin ”normaali” kosmetiikka. Ei ole! Opin tämän itse kantapään kautta kuvatessani Beautykoon videoita. Videolla testasin DIY kahvikuorintaa ja ihoni ärtyi niin paljon! Purkissa ja kaupan hyllyllä oleva kosmetiikka on valmista kosmetiikkaa, jonka ammattilainen on tehnyt. Tuotteet on tehty valmiiksi kosmetiikkatuotteeksi eli formuloitu. DIY kosmetiikka voi ärsyttää ja vahingoittaa ihoa sillä se on nimenomaan itsetehtyä kosmetiikkaa ilman kunnollista valmistusta. Usein DIY kosmetiikassa käytetään myös ainesosia, jotka eivät välttämättä ole iholle hyväksi, esimerkiksi kookosöljyä. Kookosöljy on ihana ainesosa esimerkiksi hiusten kosteutukseen ja hoitoon mutta kasvojen iholle käytettynä se voi tukkia ihohuokoset ja aiheuttaa tukkeumia.

Siinäpä muutama ihonhoitomyytti purettuna näin perjantain kunniaksi! Näitä oli hauska listata, joten näitä tulee ehdottomasti vielä lisää!

Onko sinulla jotain ihonhoitomyyttejä, joihin olet joskus uskonut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top