Jenni Ahokas

Jenni Ahokas on kosmetiikka-alan asiantuntija ja yrittäjä.

Ihonhoito talvella

Ihonhoito talvella
Talvella iho on kovilla ja vaikka iho ei olisi taipuvainen kuivuuteen, pakkanen ja kuiva huoneilma kuivattavat rasvoittuvaakin ihoa. Oma ihoni on kuiva ja talvella kuivuuden huomaa entistä paremmin ja joudun kiinnittämään ihoni hoitoon enemmän huomiota. Ei siis puhettakaan, että pystyisin menemään nukkumaan niin, että puhdistan vain meikit (kuten laiskoja iltoina teen). Aamulla ihoni on ihan super kuiva, jos en vähintään laita kosteusvoidetta tai yönaamiota. 
Jaan erityisesti Beautykon somekanavissa usein vinkkejä kuivan ihon hoitoon ja ajattelin koota vinkkini yhteen postaukseen. Tässäpä siis vinkkini kuivan ihon hoitoon talvella (ja kesällä):
Käytä kangasnaamioita muutaman kerran viikossa tai useammin jos ihosi on todella kuiva. Kangasnaamioista iho saa ylimääräistä seerumia, jolla iho pysyy kosteutettuna. Kuten olen monesti jo sanonut, kangasnaamiot eivät ole pelkästään ”ihanaa hemmottelua” vaan ne oikeaasti hoitavat kasvoja ja sisältävät tehokasta seerumia (tai no tehokkuus riippuu naamiosta). Käytän itse muutaman kerran viikossa naamioita tai niin usein kuin naama tuntuu sitä kaipaavan. 
Käytä seerumia ja / tai hoitonestettä. Itse käytän kuivalle iholleni yleensä talvella sekä seerumia että hoitonestettä, kesällä pärjään yleensä pelkällä hoitonesteellä. Toitotan tätä usein mutta on paljon tehokkaampaa hoitaa ihoa hoitonesteillä ja seerumeilla kuin läträtä iso paksu kerros kosteusvoidetta. Saan oikein kylmiä väreitä siitä kun ihmiset vaihtavat talveksi jäätävän paksun kosteusvoiteen ja siinä se. En voi sietää sellaisia paksuja voiteita, jotka jää klöntiksi naamalle. Sellaisen päälle meikkaaminen ei esimerkiksi onnistu, yövoiteeksi sellainen toki sopii paremmin mutta siltikin on tehokkaampia tapoja hoitaa ihoa. Seerumi on paljon tehokkaampi ja hoitavampi tuote kuin kasvovoide. Kosteusvoide suojaa ihoa ja lukitsee kaikki hoitavat, aiemmin lisätyt tuotteet, ihollesi mutta ei pelkästään käytettynä ole niin tehokas tuote.  Itse käytän yleensä aamuin illoin (ja kevät talvet) samaa kosteusvoidetta mutta vaihtelen tehotuotteita ja yönaamiota tarpeen mukaan. Meikkaan itse välillä melko paljon, joten meikin alla ei pysty käyttämään paksua päivävoidetta. Tästä syystä kerrostan esimerkiksi hoitonestettä useamman kerroksen, jolloin ihoni saa enemmän kosteutta ja hoitoa kuin paksulla kosteusvoide kerroksella.
Käytä illalla yönaamiota. Yönaamiot ovat usein hieman hoitavampia (ja osa myös paksumpia) kuin normaalit kosteusvoiteet. Jos siis haluat lisätä ihonhoitorutiiniisi paksumman voiteen / yönaamion, lisää se yöksi. 
Käytä kasvosuihketta. Jos ihosi kuivuu päivän mittaan, käytä kasvosuihketta. Minulla on nykyisin lähes aina kasvosuihke mukana ja suihkin sitä yleensä muutaman kerran päivässä. Kasvosuihke auttaa ihon kuivuuteen mutta siitä tulee myös kasvoille freesimpi olo ja joillakin suihkeilla saa myös kivaa kuultoa kasvoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top