Ihonhoito korona-ajan trendinä

Kuluva vuosi on ollut kaikille yrittäjille haastava. Keväällä varmasti jokainen sai pelätä, mitä vuosi tuo tulleessaan ja moniko meistä on enää yrittäjä vuoden lopulla. Olen moneen otteeseen kuluvan vuoden aikana ollut kiitollinen siitä, että omistan kosmetiikkayrityksen sillä kosmetiikkatuotteita käytetään taloustilanteesta huolimatta. Ihonhoidon kysyntä on itseasiassa kuluvan vuoden aikana noussut. Ihonhoito onkin ollut korona-ajan trendi meikkaamisen sijaan. Ihmisillä on enemmän aikaa ja aikaa vietetään enemmän kotona, jolloin halutaan panostaa enemmän arjen hemmotteluun. Myös kasvohoidoissa käydään ehkä hieman vähemmän, joten ihonhoito on siirtynyt enemmän kotiin. Verkkokaupat kukoistavat korona-aikaan mutta ihonhoitotuotteiden kysyntä on kasvanut myös myymälöissä.

Kuluvan vuoden aikana ihohoitotuotteiden kysyntä on kasvanut mutta meikkien puolestaan laskenut. Useat yritysasiakkaani ovat sanoneet samaa, että nyt menee ihonhoitotuotteita! Olen huomannut saman toki omassakin kulutuksessa, meikkejä tulee käytettyä todella vähän (etätyöt) mutta ihonhoitotuotteita käytän normaaliakin enemmän. Kangasnaamiot tuovat ihanaa pientä hemmottelua arkeen ja on hieman enemmän aikaa tehdä pidempiä ihonhoitorutiineja. 

Viime aikoina on korostunut myös puhdistustuotteiden kysyntä sillä esimerkiksi kasvomaski aiheuttaa usein iho-ongelmia, niin sanottua ”maskea”. Tämä on myös varmasti yksi syy siihen, miksi kuluttajat nyt panostavat ihonhoitoon. Usein ihonhoitoon nimittäin panostetaan vasta silloin kun iho-ongelmia syntyy. Olen myös yritysasiakkailtani kuullut, että happotuotteita (AHA- ja BHA-happoa) kysytään nyt erityisen paljon. 

Selkeästi on siis nähtävillä se, että ihonhoitoon halutaan tällä hetkellä syystä tai toisesta panostaa. Oli sitten syynä kasvomaskin aiheuttamat epäpuhtaudet tai arjen hemmottelu. 

Jätä kommentti

Kosmetiikka-alan asiantuntija

Perustin ensimmäisen verkkokauppani 2017 palavasta intohimosta korealaiseen kosmetiikkaan. Minulla ei ollut mitään kokemusta kosmetiikka-alasta eikä kontakteja toimijoihin. Haluan kertoa avoimesti yrittäjyydestä, kosmetiikka-alasta ja kiemuroista, jotta tulevilla uusilla yrittäjillä olisi edes hieman helpompi aloittaa.

Blogistani löydät paljon tietoa kosmetiikka-alasta mutta teen myös podcastia nimeltä Beautycast. Beautycastissa puhun kosmetiikka-alasta, maahantuonnista ja tietenkin korealaisesta kosmetiikasta. Beautycastin löydät Spotifysta.

Ota yhteyttä Beautyko