Ihonhoito kesällä

Ihonhoito kesällä

Käytän itse kesällä hieman eri tuotteita kuin talvella, erityisesti meikissä mutta kesällä on hyvä ottaa myös muutama juttu huomioon ihonhoidossa.

Kesällä yleensä iho-ongelmat vähenevät sillä aurinko ja kosteus tekee iholle hyvää. Iho saa aurinkoa ja näyttää raikkaammalta (vaikka tästä rusketuksesta voidaan toki kiistellä, että onko se hyvä vai huono juttu). Ihonhoitoa ei kuitenkaan missään nimessä kannata lopettaa kesällä vaikka iho saattaakin näyttää paremmalta ja iho-ongelmat vähentyä. Ihonhoidon tulisikin nimittäin keskittyä enemmän iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn kuin pelkästään niiden hoitoon.

Kesällä ihonhoidossa olisi hyvä keskittyä kahteen asiaan: ihon suojaamiseen ja kosteuttamiseen. Oma ihoni ainakin kuivuu kesän helteillä enemmän ja hikoilun takia iholla ei välttämättä halua käyttää paksuja ihonhoitotuotteita (se fiilis kun hikoilet ja paksu kosteusvoide puskee hien mukana ulos, ihanaa). Myös erityisesti kesän reissuilla / auringossa iho kuivuu ja kärsii auringosta. Aurinko aiheuttaa jopa 80% ihon ikääntymisen merkeistä, joten ihoa kannattaa ehdottomasti suojata hyvin.

Tässä muutama suositus ihonhoitotuotteisiin, joita kesällä kannattaa käyttää.

Ihonhoito kesällä:

  1. Tärkeintä kesällä on muistaa aurinkovoiteet! Nykyisin on todella paljon hyviä aurinkovoiteita, joten enää ei tarvitse käyttää niitä paksuja valkoisia aurinkovoiteita, jotka tukkivat ihohuokoset. Korealaiset aurinkovoiteet ovat erityisesti kasvoille suunniteltuja ja ne ovat todella kevyitä mutta hyvin tehokkaita suojaamaan ihoa. Tutustu esimerkiksi Eyenlipin aurinkovoiteeseen, joka sisältää SPF50 sekä PA+++ (suojaa siis sekä UVA, että UVB-säteilyltä.)
  2. Kesällä on myös erityisen tärkeää pitää iho puhtaana ja pestä iholta hiki sekä epäpuhtaudet pois. Myös esimerkiksi aurinkovoide täytyy puhdistaa iltaisin iholta tai se voi tukkia ihohuokoset ja aiheuttaa näppyjä. Panosta siis ihon puhdistukseen. Jos käytät jo tuplapuhdistusta, voit jatkaa samaan malliin myös kesällä mutta jos et, suosittelen lisäämään ihonhoitorutiiniisi tuplapuhdistuksen (eli öljypohjaisen ja vesipohjaisen puhdistuksen), jotta saat varmasti kaiken meikin, lian ja epäpuhtaudet iholta pois. Itse ainakin huomaan, että kesällä iho tuntuu nimenomaan paljon likaisemmalta kuin talvella vaikka meikkiä onkin iholla vähemmän.
  3. Kesällä ilma on kosteampaa, joten talvella käytettävät paksut voiteet voivat lämpiminä vuodenaikoina tukkia ihohuokosesi, ja iholle muodostuu epäpuhtauksia ja tukkeumia. Käytä kesällä siis nopeasti imeytyä ja kevyitä kosteusvoiteita (tai geelejä). Aloe-geelit sopivat loistavasti koko kropan kosteutukseen mutta myös kasvoille. Aloe myös rauhoittaa ja viilentää ihoa, minkä vuoksi se sopii loistavasti myös auringonoton jälkeen käytettäväksi. Useista kosteusvoiteista löytyy myös geelimäinen kevyempi versio. Kevyt kesäksi sopiva kosteusvoide on myös Skinfoodin kurkkusarjan voide, joka on ihanan raikas ja kevyt mutta tehokkaasti ihoa kosteuttava.
  4. Muista myös kropan kosteutus, erityisesti auringossa oleilun jälkeen. Itse käytän kesät talvet kevyitä kosteuttavia geelejä koska en tykkää paksuista kosteusvoiteista kropallakaan, niiden kuivumista saa odotella pienen ikuisuuden ja siltikin tuntuu, että kroppa jää tahmaiseksi.

Pakko vielä mainita oma kuumien kesäpäivien ihonhoitovinkki, viilennä kangasnaamiot jääkapissa ja jos käytät esimerkiksi jaderullaa, nekin voi viilentää jääkaapissa. Viilennys tuntuu ihanalta iholta ja se raikastaa ihoa vaikka varsinaista ihonhoidollista vaikutusta sillä ei olekaan.

Varsinaisesti tuotteita ei siis mielestäni tarvitse lähtä vaihtamaan jos omistat hyvän aurinkosuojan ja kevyitä kosteuttavia tuotteita. Jos puolestaan siirryt aina talveksi todella paksuihin tuotteisiin, siinä tapauksessa suosittelen vaihtamaan tuotteita kevyempiin.

One thought on “Ihonhoito kesällä

  1. Mä olen myös etsinyt tässä uusia ihonhoitotuotteita, sillä juuri kun on ollut super kuuma, niin omat rasvat ovat liian vahvoja. Tuntuu että aina kun lähtee ulos varsinkin, niin naama ihan hikinen ja kaikki meikit leviää yms. Tuo on hyvä pointti, että nimenomaan jotain suojakerrointa olisi ehdottoman hyvä käyttää, jos ei halua näyttää vanhalta tulevaisuudessa. Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top