Etanaseerumi ihonhoidossa

Etanaseerumi ihonhoidossa
Nyt puhutaan jostain muusta kuin koronasta ja yrittäjien ankeudesta. Nimittäin etanaseerumista! 

Etanaseerumi (snail mucin englanniksi, osa kääntää myös etanamusiiniksi mutta itse tykkään käyttää termiä etanaseerumi, sillä se kuvastaa ainesosan tehokkuutta) on yksi korealaisen kosmetiikan ainutlaatuisimmista ja tehokkaimmista ainesosista. Etanaseerumi on korealaisen kosmetiikan ainutlaatuinen ainesosa ja kyseistä ainesosaa en ole esimerkiksi länsimaalaisessa kosmetiikassa nähnyt. Ehkä ainesosa on vielä turhan eksoottinen, jotta länsimaalaiset kosmetiikkabrändit uskaltaisivat ainesosaa tuotteissaan käyttää mutta tässä blogitekstissä kerron teille, miten ainesosa toimii ja kenelle se sopii. Etanaseerumi on nimittäin yksi omista suosikkiainesosista sillä se on äärimmäisen monipuolinen ja tehokas ainesosa. 
Miten etanaseerumi toimii?
Etanaseerumia käytetään usein anti-age tuotteissa, sillä se uudistaa ja korjaa ihoa. Etanaseerumin ihoa korjaava ominaisuus auttaa mm. myös aknen arpiin ja ihon pigmenttimuutoksiin. Etanaseerumi myös tietenkin kosteuttaa ihoa, kirkastaa ja rauhoittaa ihoa.
Etanaseerumia sisältävät tuotteet ovat usein kevyitä, sillä etanaseerumi on ainesosana kevyt. Etanaseerumia sisältävät tuotteet sopivat siis loistavasti myös rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle, sillä se ei tuki ihohuokosia.

Etanaseerumi sisältää myös hyaluronihappoa, glykolihappoa ja sillä on antibakteerisia vaikutuksia. 
Etanaseerumi siis uudistaa ja korjaa ihoa, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, boostaa kollageenin tuotantoa, taistelee epäpuhtauksia vastaan ja tasoittaa ihon sävyä. Voiko yhdeltä ainesosalta enempää toivoa? 😀 


Kenelle etanaseerumi sopii?

Sanoisin, että etanaseerumi sopii oikeastaan lähes kaikille. Etanaseerumia käytetään usein ihon epäpuhtauksiin ja aknen arpiin mutta erityisen suosittu se on myös ikääntyvälle iholle. 


Kuinka usein etanaseerumia voi käyttää?

Vaikka etanaseerumi on tehokas ihonhoidon ainesosa, voi sitä huoletta käyttää joka päivä aamuin illoin. Etanaseerumi ei tehokkuudestaan huolimatta ärsytä ihoa, verrattuna esimerkiksi tehokkaisiin happoihin, jotka usein käytettynä ärsyttävät ihoa. Päin vastoin etanaseerumi rauhoittaa ihoa. Etanaseerumin voi myös hyvin yhdistää muihin ainesosiin, kuten esimerkiksi C-vitamiiniin. Etanaseerumia itse asiassa kannattaakin yhdistää tehokkaisiin, ihoa ärsyttäviin ainesosiin (tai kuivattaviin), jolloin etanaseerumi ”korjaa” muiden ainesosien haittavaikutukset. Itse yhdistän etanaseerumia usein retinolivoiteeseen koska retinoli itsessään voi ärsyttää ja kuivattaa ihoa mutta etanaseerumilla tasapainotan tilannetta sen kosteuttavilla ja rauhoittavilla vaikutuksilla. 
Miten etanaseerumia kerätään?
Etanaseerumia, tai etanan limaa, ei kerätä etanoista tappamalla niitä (etanat eivät silloin pysty erittämään limaa). Jokainen valmistaja toki käyttää etanan liman keräämiseen omaa menetelmää. Etanat erittävät limaa silloin kun he liikkuvat, kun he stressaavat tai kun ne nauttivat olostaan. Cosrx esimerkiksi antaa etanoiden vaeltaa vapaana 30 min ajan ja he keräävät siitä syntyneen liman.
Vaikka kosmetiikan valmistukseen käytetään etanan limaa, usein tuotteet eivät kuitenkaan ole varsinaisesti limaisia. Osa tuotteista, jotka sisältävät todella suuria määriä etanaseerumia, saattavat olla koostumukseen hieman tahmaisempia mutta iholle imeytyessä tahmaisuus on poissa. 
Tässä mielenkiintoinen video etanaseerumin keräyksestä:


.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }


Suosittelen siis ehdottomasti jokaista testaamaan etanaseerumia ihonhoidossa sillä se on niin monipuolinen ja tehokas ainesosa. Tiedän, että ajatus etananlimasta saattaa ällöttää mutta onneksi tuotteiden koostumus ei etanan limasta huolimatta ole tosiaan limainen. 

Itse olen käyttänyt Eyenlipin ja Mizonin etanaseerumituotteita mutta tällä hetkellä käytän Suomessa vasta lanseerattua Dewytreetä. Dewytreen seerumissa mm. on jopa 78% etanaseerumia ja koostumus on aivan täydellisen kevyt! 

One thought on “Etanaseerumi ihonhoidossa

  1. Mua ällötti tosi pitkään etanaseerumi ainesosana enkä sitä suostunut testaamaan 😀 Jotenkin siis jo etanaan viittaava nimi ja useiden pakkausten etanakuvat saivat aikaan sen, että pysyttelin niistä kaukana. Kun sitten lopulta testasin, niin yllätyin siitä, ettei se tuote vaikuttanutkaan mitenkään limaiselta tai haissut oudolta (:D). Mulla on kuiva ja ajoittain herkkä/punoittava iho, niin olen huomannut etanaseerumin rauhoittavan tosi hyvin ja iho onkin ollut paljon paremmassa kunnossa kuin vaikkapa viime talvena 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top