Jenni Ahokas

Jenni Ahokas on kosmetiikka-alan asiantuntija ja yrittäjä.

C-vitamiini ihonhoidossa

C-vitamiini ihonhoidossa
Kaikki tietävät, että C-vitamiini on kehollemme hyväksi ja itse otan päivittäin C-vitamiinia. C-vitamiini auttaa boostaamaan meidän vastuskysyä ja taistelee mm. tulehduksia ja flunssaa vastaan. Se on myös tehokas ainesosa ihonhoidossa ja vaikka en itse olen aivan hurahtanut C-vitamiiniin ja sen tuomiin hyötyihin, tiedän että useat vannovat sen nimeen. Tässä blogitekstissä ajattelin siis avata, miten C-vitamiini toimii ja kenelle se sopii. Kerron myös muutamasta C-vitamiinia sisältävästä tuotteesta, jotka minulta itseltä löytyy.
C-vitamiini on siis vesiliukoinen vitamiini, jota on pääsääntöisesti hedelmissä ja vihanneksissa. C-vitamiini on luonnollinen antioksidantti, jolla on lukuisia hyötyjä ihonhoidossa.
C-vitamiinin ajatellaan olevan ns. nuorentava ainesosa sillä se kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä. Näin iho näyttää nuorekkaammalta. C-vitamiini myös silottaa ihoa, vaalentaa pigmenttiläiskiä ja on välttämätön osa ihmisen kollageenintuotantoa. Lisäämällä C-vitamiinia iholle kollageenirakenne vahvistuu ja siten se auttaa ihoa kiinteytymään. Näin myös juonteiden määrä vähenee ja juonteet tasoittuvat.
C-vitamiini on kuitenkin ainesosa, joka isoina pitoisuuksina voi ärsyttää ihoa vaikka iho ei olisi herkkä. Korostan usein, että hyviä ainesosia riittää pienempikin määrä sillä usein ajatellaan, että tuotteen täytyy sisältää 90% tai 100% tiettyä ainesosaa, jotta se on hyvä. C-vitamiini on hyvä esimerkki siitä, että pienempikin määrä riittää ja iso määrä kyseistä ainesosaa olisi iholle jopa haitaksi. Jos ihosi on herkkä, kannattaa C-vitamiinin käyttö aloittaa maltillisesti ja oikeasti varovaisesti. Tai välttää ainesosaa jopa kokonaan koska sitä ei tietenkään ole pakko ihonhoitotuotteissa olla.
C-vitamiinia voi olla kosmetiikkatuotteissa eri koostumuksissa ja eri tavalla hyödynnettynä. Skinfoodin Yuja Water C Toner on hyvä esimerkki tuotteesta, jossa on C-vitamiinia mutta se ei ole pääraaka-aineena ja C-vitamiinipitoisuus tulee tuotteeseen hedelmän kautta. Näin se on hellävarainen eikä ärsytä ihoa mutta kirkastaa ja heleyttää ihoa. Tässä kyseisessä kasvovedessä on siis Yuja hedelmää, joka sisältää jopa 3 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin sitruuna. Tykkään itse tästä kasvovedestä, se on ihanan raikas ja sen heleyttävän ja kirkastavan vaikutuksen huomaa heti (kuten usein C-vitamiinin vaikutuksen huomaa). Tässä ei kuitenkaan ole niin paljoa C-vitamiinia että se juonteita varsinaisesti tasoittaisi, jos siihen nyt edes yksittäin tuote muutenkaan kykenee. 
Tämä The Ordinaryn Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% (hirvee nimi) seerumi puolestaan sisältää enemmän C-vitamiinia ja pitoisuus on melkoisen korkea. En kuitenkaan vihaa mitään muuta tuotetta niin paljon kuin tätä. Tämä on oikeesti huonoin omistavani tuote ja minulla on tämä tasan siksi, että en halua heittää tuotteita pois mutta tätä ei myöskään voi lahjoittaa eteenpäin sen surkeuden takia 😀 Tästä tulee ihan kivannäköinen iho ja C-vitamiinin hyödyt tulee kyllä esille, iho näyttää kirkkaalta ja heleältä mutta tämän koostumus ja haju on ihan hirveä. Tässä ei ensinnäkään lukenut, että tuote sopii oikeasti vain yöksi ja laitoin tätä eräänä aamuna iloisena kasvoille, että jes nyt testaan näitä hypetettyjä C-vitamiini tuotteita. Seerumi jää iholle todella limaiseksi ja rasvaiseksi, se ei imeydy kunnolla ihoon. Tämän päälle ei voinut meikata ja muistan kun lähdin kauppaan naama kiiltävänä tämän seerumin takia. 😀 Tämä sopii siis ainoastaan yöksi mutta en tykkää tästä edes yöllä koska se ei tosiaan imeydy mielestäni ihoon yhtään ja sotkee siten kaikki tyynyliinat jne. Tunne iholla on siis aivan kamala kun tätä käyttää, toimiva tuote tosin eli jos kestää sellainen limaisen ja rasvaisen tunteen kasvoilla, tuote on varmasti toimiva ja tehokas hintaansa nähden. 
Muuten varsinaisia C-vitamiinituotteita minulla ei olekaan, kuten sanoin niin en ole (vielä) hurahtanut C-vitamiiniin vaan käytän enemmän esimerkiksi etanaseerumia sisältäviä tuotteita, jolla on lähes sama vaikutus kun C-vitamiinilla mutta koen ne itselleni tehokkaammaksi. Tai sitten en vain ole löytänyt hyvää C-vitamiinituotetta. 
Onko teillä vinkkejä hyviin C-vitamiinituotteisiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top